Eerste namen ADE Next bekend

Partyscene Redactie | 11 augustus 2011
headlines

Onder andere Sven Väth, Goldfish en Funkerman vertellen op het ADE over hun succes.

Op zaterdag 22 oktober 2011 wordt in het Amsterdamse Felix Meritis de achtste editie van ADE Next georganiseerd, hét evenement voor de nieuwe generatie DJ’s en producers van het Amsterdam Dance Event (ADE). Met een programma vol workshops, Q&A’s, masterclasses en demosessies biedt ADE Next een uniek platform, waar nieuw talent de kans krijgt om hun carrière een boost te geven, kennis van de muziekindustrie op te doen en een dag door te brengen met internationale topartiesten als Sven Väth, Goldfish en Funkerman.

sven vath

ADE Next biedt de volgende generatie de kans om een volgende stap te maken, kennis van de dance industrie op te doen en een dag door te brengen tussen de groten der aarde, zowel artiesten als agents, A&R managers, promotors, en bloggers die op internationaal niveau werkzaam zijn. Jonge producers en DJ’s worden in staat gesteld om hun demo’s in te leveren, onder meer bij de Demopitch en het roemruchte Demolition panel door de strenge maar rechtvaardige Dave Clarke die publiekelijk de ingestuurde producties onder de loep zal nemen.

Tijdens een van de vele Q&A’s vertellen onder andere Sven Väth en Goldfish in een informele setting het verhaal van hun carrière. Cocoon opperbaas Väth zit inmiddels 30 jaar in het DJ vak, een loopbaan die leest als een jongensboek. De vriendelijke Zuid-Afrikanen van Goldfish zijn op hun beurt de afgelopen jaren als een komeet over de wereld geschoten met hun uplifting live set.

Met de overige panels en workshops, biedt ADE Next nadere verdieping aan elke talentvolle knoppendraaier die toe is aan de volgende stap. Zo is er de Interface Magazine Room waar de liefhebber van de nieuwste gear en software voor DJ’s en producers terecht kan voor demo’s en workshops door artiesten en mensen uit het veld. Zo doen Flamingo mannen Funkerman en Raf bijvoorbeeld een boekje open over hun kenmerkende sound, waarmee ze de afgelopen jaren zoveel successen hebben geboekt.

Een ander onderdeel is The NEXT Generation waarin de laatste lichting succesvolle, jonge dance professionals vertelt over de industrie anno 2011 en hoe je slim om kan gaan met alle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt. Verder gaat het DJ to DJ panel met vier gerenommeerde jocks, waaronder Steve Rachmad, in op de basis van succes: een goede DJ-set. Ook zijn er dit jaar weer de traditionele In Bed With… sessies, waarbij dit keer onder meer DJ Pierre & Spanky in bed met hun geliefde Roland TB-303 de rebirth van acid laten plaatsvinden.

Check ook www.amsterdam-dance-event.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws