Haarlem Ordinair houdt van kamelentenen

Partyscene Redactie | 3 augustus 2011
headlines

Kermis onder druk
Kermissen in Nederland hebben het moeilijk. De belangrijkste oorzaak hiervan is de vergrijzing onder zowel exploitanten als bezoekers. Doordat exploitanten aan het resterende publiek hoge prijzen moeten rekenen om uit de kosten te komen, blijft ook het laatste publiek weg. Zie dit artikel in de Telegraaf.

Haarlem Ordinair, het festijn waar volkscultuur centraal staat, steekt de Nederlandse kermisexploitanten een hart onder de riem door dit jaar helemaal in het teken te staan van de kermis. Tijdens het feest op vrijdag 5 augustus in de Haarlemse poptempel het Patronaat kunnen oud-Hollandse spellen gespeeld worden zoals touwtje trek en ballen gooien. Daarnaast staat ook de aankleding volledig in het teken van de kermis.

barry badpak

Extra’s
Als extra activiteiten staan haringhappen en ‘Happy Hardcore Karaoke’ centraal. Middels een wedstrijd op het podium worden twee bezoekers uitgedaagd om in een korte tijd zoveel mogelijk haring weg te happen. Karaoke is gewoon karaoke, alleen dan zijn de belegen nummers die de gemiddelde karaoke DVD heeft vervangen door happy hardcore, dé Nederlandse muziekstroming uit de jaren ’90. Verwacht tijdens deze Karaoke set een sfeer waar de Turbo Kids uit Maaskantje een puntje aan kunnen zuigen. Ook is Barry Badpak, dé hitsensatie van dit moment, aanwezig voor een optreden.

Haarlem Ordinair
Haarlem Ordinair begon vijf jaar geleden in de bovenzaal van Club Stalker als ondeugende tegenhanger van Haarlem Culinair. Dit geintje is na vijf jaar uitgegroeid tot een totalitair festijn van de wansmaak, met elk jaar een ander thema. Door Haarlem Ordinair in het teken te stellen van kermis hoopt de organisatie een bijdrage te leveren aan deze eeuwenoude vorm van volksvermaak. Dat stukje culturele geschiedenis wil Haarlem Ordinair namelijk graag in stand houden.

Haarlem Ordinair – Kermisklanten!
Vrijdag 5 augustus 2011
Patronaat, Zijlsingel 2, Haarlem
22.00 - 04.00
DJ’s: Short & Bald DJ Team en Rooie Hond
Live: Barry Badpak
Entree  8,- voorverkoop en 10,- aan de deur
Voorverkoop via
 www.patronaat.nl
www.facebook.com/haarlemordinair
www.youtube.com/user/haarlemordinair
www.haarlemordinair.hyves.nl    
Powered by
 www.productus & www.flexcited.com 
Eventpage  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws