Born to Afrika

Partyscene Redactie | 29 juli 2011
headlines

b2fDJ/producer Born to Funk uit Nederland en de Tanzaniaanse superster Mzungu Kichaa hebben de single Oya Oya uitgebracht. Het tweetal ontmoette elkaar afgelopen jaar toen ze beide een optreden deden tijdens het Sauti Za Busara festival in Zanzibar. Ze besloten om hun krachten te bundelen; Swahili teksten en de Oost Afrikaanse bongo-sfeer werden gecombineerd met Europese dance muziek. Het resultaat is een energieke single 'Oya Oya', verkrijgbaar via iTunes.

Mzungu Kichaa, artiestennaam van de Deense Espen Sorensen, betekent 'de gekke blanke man'. Een naam die Espen opgepikt heeft uit de Tanzaniaanse muziekscene; 'gek' omdat de zanger flowt in vloeiend Kiswahili. Ondanks zijn Deense achtergrond wordt Mzungu Kichaa geprezen, geaccepteerd en herkend als een van de pioniers van de krachtige muziek voor de jeugd in Oost Afrika: Bongo Flava.

Born to Funk is het solo project van de Amsterdamse muzikant Ferdinand Lijnkamp, een welbekende in de internationale house scene. Zijn producties verschenen in talloze charts en zijn goed vertegenwoordig in de cd-spelers van internationale top DJ's. Naast het werken met de beste producers en labels in de scene, hebben Born to Funk's tracks en remixen ook hun weg gevonden naar vele compilaties zoals Ministry Of Sound, Defected, Hed Kandi en Stonebridge en draaide hij van Ibiza tot Miami, van Dubai tot Bangkok en op alle grote festivals zoals Dancevalley, Sensation en Extrema Outdoor.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws