Solar Weekend 2011 komt eraan!

Partyscene Redactie | 20 juli 2011
headlines

Met wederom een zeer brede muziek- en kunstenaarsprogrammering beleeft het creatieve crossoverfestival van Extrema dit jaar alweer haar zevende editie op 5, 6 en 7 augustus.
solar weekend 2011
Naast de reeds bekende muziekstromingen op Solar Weekend, zoals dance, hiphop en van underground tot pop, komen dit jaar ook weer andere genres en kunstvormen aan bod.

Samen met de Strandcamping vormt het Solar Weekend aan de prachtige oevers van de Maasplassen in Roermond het ultieme vakantiegevoel voor de festivalbezoeker. En vakantie houden doe je niet alleen. Op Solar Weekend bouwen meer dan 300 artiesten en ruim 800 creatieven uit Extrema’s internationale kunstenaarscollectief het festivalterrein op. Het festivalterrein bestaat uit meer dan 10 area’s en net zoveel creatieve dorpen.

Bewustwording

Samen met de bezoekers en creatieven wil organisator Extrema bewust werken aan een betere toekomst. Dit wordt onder meer gedaan middels een 100% Groen Podium, aangedreven door energie die de bezoeker zelf opwekt, uitgebreid openbaar vervoer en onder meer fair trade, biologisch eten.

Brede programmering

Ook dit jaar heeft Solar weekend weer een breed muziekprogramma. De complete line-up staat inmiddels op www.solarweekend.com. Op het hoofdpodium, de Mixed Main, vind je overdag veel live-muziek met onder meer de Nederlandse hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig, de electrorockers van The Subs, Bonaparte, Goose en The Bloody Beetroots Death Crew 77. Tel daar de warme afrobeat van Jungle by Night, de beatbox en live loop-meester Beardyman en de Nederhop van de Zwart Licht XL-band bij op en de Mixed Main heeft weer een mooi scala aan artiesten.

De Techy Tent staat in het teken van Berlijn en dan met name de legendarische nachtclub Berghain. Op zaterdag is Len Faki verantwoordelijk voor de programmering. Hij neemt onder meer de technoheld François K en Nederlands trots Benny Rodrigues mee. Op zondag programmeert dj/producer Chris Liebing de tent en staan Cassy, Luke Slater en Marcel Dettmann op het program.

Ook Joost van Bellen is weer beide festivaldagen van de partij. Onder meer The Magician (ex-Aeroplane), Tommie Sunshine, Mixhell van Sepultura-drummer Iggor Cavalera, Hey Today!, Villa en Nobody Beats the Drum zullen het dak er af spelen in het zogenaamde Rauw Lab.

En natuurlijk geen Solar Weekend zonder Spiegeltent! Hiphopcollectief Missin’ Link host de zaterdag. De zondag is voor de Amstertdamse multitalenten van Habbekrats. Kortom: twee dagen het heetste wat hip hoppend Nederland momenteel te bieden heeft. En met namen als Sunnery James & Ryan Marciano, Billy the Klit en Roog schotelt de House of House Area de bezoeker weer de grote namen van de befaamde Nederlandse electrohouse scene voor.

Dit jaar is de Ouwehoeah verhuisd naar ’n underground loods alwaar Amsterdamse collectieven de scepter zwaaien. Dekmantel nodigt de Chicago houseproducer Larry Heard (Mr. Fingers) uit, en ook undergroundzwaargewichten I-F, Floating Points en Legowelt komen voorbij. Zondag staat het bekendste dubstepcollectief van Nederland centraal: Oi!. Funtcase, N-Type, Kutz en natuurlijk de gastheren Brutuzz en Gomes laten de Ouwehoeah op hun grondvesten trillen.

En ook op Solar 2011 weer een heuse Schlager Area met verschillende melige live-acts, dj’s en natuurlijk de grote pullen bier. Daarnaast staat de Food Village altijd klaar om je te voorzien van biologisch eten en andere culinaire hoogstandjes onder het genot van live muziek van onder andere het Beukorkest en met jamsessies waar je zelf aan mee kan doen!

Maar Solar Weekend is natuurlijk veel meer dan muziek alleen. Overal op het festivalterrein en op de strandcamping zijn kunstenaars en andere creatieve geesten te bewonderen. De kleurrijke bouwwerken van Peloria, de gevatte gedichten van Poetry Corner, de warme liefde van de Mousetigers, de maffe feestjes van de Vage Gasten en zo nog honderden initiatieven meer zullen je inspireren op Solar weekend 2011!

Check http://solarweekend.nl/

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws