Creativiteit voorop tijdens Stekker Fest

Partyscene Redactie | 13 juli 2011
headlines

Te land, ter zee en uit je stekker. Heliumkaraoke. De mood elevator. De rondetafeltennistafel. Een levensgrote zandbak vol verrassingen en jongensboekenlol. Het is maar een greep uit het levensgrote assortiment plezier op Stekker Fest 2011. Zoals altijd is het muzikale programma een gedurfd toonbeeld van liefde en vernieuwing. Maar meer nog dan voorgaande edities ligt de nadruk dit jaar op de creatieve programmering.
stekker fest
Vorig jaar behuisde Triomf de White Pony stage op Stekker Fest. Na elkaar toen stevig de handen geschud te hebben, hebben organisaties Stekker en Triomf ze dit jaar in elkaar geslagen. Samen weten ze dat een festival meer moet bieden dan een mainstage, randpodia en horeca. “Veel festivals hebben al wel de bel horen luiden en organiseren meer dan enkel muziek. Toch mis je er iets. Touwtjespringen met een pruik op is leuk op het moment zelf, maar de dag erna heb je het er niet meer over,” aldus Rinke Wils van Triomf. Het is een van de principes van Stekker Fest, zegt dj en Stekker-lid Pitto: “Een mainstage hebben we niet. Het gaat om het plezier en de beleving van het publiek, dat overal vrij en blij heen kan.”

Tag Stekker Fest met verrassing en vernieuwing. Datgene doen, wat je altijd hebt willen doen, zonder dat je het eigenlijk wist. Wils: “We creëren authenticiteit waar je de volgende dag nog steeds om glimlacht. Je speelt samen, tegen elkaar, een willekeurig spel. De muziek is ook dit jaar weer fantastisch, maar door alles er omheen wordt Stekker Fest nu één grote speeltuin.”

Naast een gesofistikeerd palet aan muzikale acts biedt nagenoeg elk van de stages boordenvol plezier. Bij Triomfs Dum Dum stage duik je bijvoorbeeld het water in met te land, ter zee en uit je stekker, net zoals vroeger op tv. En Mood Elevator zou zichzelf niet zijn door dit jaar daadwerkelijk een mood elevator te hebben. Stap in de lift, laat je rondrijden en wie weet waar je uitkomt. Wie weet wie je daar ontmoet. Wie weet wat je allemaal ontdekt.

Het Máximapark, voorheen het Leidsche Rijnpark, biedt Stekker Fest 2011 een gloednieuwe locatie en ruimte voor in totaal zeven stages. Daaromheen vind je o.a. een levensgrote zandbak (met verrassing!) en het altijd populaire Ruilhuisje. Wat muziek betreft staat Stekker immer garant voor puurheid. Thijs de Boer van Triomf is oprecht gelukkig met het aanstaande optreden van de Deen Kasper Bjørke. “Deze nieuwe sensatie is de absolute aanrader van Stekker Fest 2011. Verder zijn de muzikale parels dit jaar zeker de Fair Ohs, die speciaal uit Canada komen en je doen denken aan Vampire Weekend. Wil je goed losgaan? Ga Djedjotronic zien, uit de stal van Boys Noize.”

Nieuw dit jaar is ook een stage met live muziek. Met een uitverkocht Paradiso op zak is Eefje de Visser een van de bevestigde talenten. Pitto: “Zij heeft zo’n fluwelen stem, echt heel mooi. Verder vind ik het te gek dat Tom Trago op eigen verzoek dit jaar terug keert. Vorig jaar heeft hij de White Pony stage helemaal aan gort gerockt. Heel benieuwd ben ik naar zijn show, hij heeft net ook een nieuw album uit. Ga ook zeker Boxcutter zien. Zij kunnen hetzelfde presteren als Ceephax Acid Crew vorig jaar deed. Wat een knallende show was dat.”

Het moge duidelijk zijn dat de muziek op Stekker Fest ontstaat door liefde en vriendschap. Namen als Darko Esser en Brent Roozendaal keren immer terug, en weten elk jaar weer te verrassen met aangedragen helden. Hoge verwachtingen kleven verder aan The Sect, John Roberts, Lawrence en The Magician, van wie wordt gezegd dat hij de aanvoerder is van de nieuwe discostroming in de Benelux.

Groot geworden door klein te blijven, dat is de kracht van Stekker Fest. Wie wil, mag het underground noemen. Feit is wel dat Stekker Fest 2011 dichter dan ooit bij haar eigen idee over hoe een festival te organiseren staat. Het enige aspect van vorig jaar dat lastig wordt te overtreffen, is het weer. Verder pakt Stekker groter, speelser, mooier, verfijnder en verfrissender uit dan ooit!

Stekker Fest

Maxima Park (Leidscherijn Utrecht)

12.00 tot 23.00

13 augustus 2011

32,- euro

Tickets via: www.stekkerfest.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws