Excuses voor slachtoffers Loveparade

Partyscene Redactie | 7 juli 2011
headlines

De burgemeester van Duisburg heeft zijn excuses aangeboden voor het drama in zijn stad.

Eindelijk zijn er excuses voor het drama dat tijdens het Loveparade-festival in juli vorig jaar plaats vond in het Duitse Duisburg. Burgemeester Adolf Sauerland verklaart zijn verontschuldigingen te willen aanbieden aan de slachtoffers van het drama, meldt het Duitse Zeit Magazin. Het is de eerste keer dat Sauerland zijn excuses aanbiedt voor de ramp in zijn stad.

loveparade 2010

In het gedrang bij de Loveparade op 24 juli 2010 stierven 21 mensen, onder wie een Nederlander. Honderden mensen raakten gewond. “Het had van mij moeten komen; de overname van de morele verantwoordelijkheid om mij bij de nabestaanden van de slachtoffers te verontschuldigen,” aldus Sauerland. In mei van dit jaar lekte via Duitse media een rapport uit van het Openbaar Ministerie waaruit blijkt dat er door de autoriteiten grote fouten zijn gemaakt.

Het ongeluk, waarbij veel mensen in de verdrukking kwamen in een tunnel, eiste vorig jaar juli het leven van 21 mensen, onder wie een Nederlander. 500 anderen raakten gewond. Als hoofd van de vergunningverlenende instantie en als eindverantwoordelijk burgemeester wees Sauerland echter de verantwoordelijkheid van de hand en weigerde hij ook op te stappen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws