Mayday

Partyscene Redactie | 30 juni 2011
headlines

Op 24 september aanstaande maakt Mayday, de moeder aller raves, haar debuut in Nederland.

In het Klokgebouw in Eindhoven worden in drie zalen 9.000 ravers verwend met het beste dat house en techno te bieden heeft. Kaarten kosten 35 euro en zijn vanaf nu te koop. Begin jaren ’90, net na de val van de muur, was techno in Berlijn de soundtrack van de jeugd en Mayday bleek het juiste feest, op het juiste moment, op de juiste plaats. Techno was niet politiek en daarom van iedereen en voor iedereen. Het was het geluid van de vrijheid.

matthias tanzmann

Mayday is het in de radiotelefonie gebruikelijke signaal voor noodgevallen. De eerste editie van Mayday in 1991 werd dan ook uit nood geboren: het was een benefietfeest om DT64 te redden, een van de eerste techno radiostations. Het achterliggende idee was om in een grote zaal met een fantastisch soundsystem mensen de magie van house en techno te laten beleven. De reddingsactie mocht niet baten, DT64 ging ten onder, maar de moeder aller raves was geschapen.

De invloed van Mayday op de hedendaagse dance scene valt niet te onderschatten. Door haar vooruitstrevende karakter op het gebied van zowel muziek als thema’s en decoratie heeft het event aan de basis gestaan van grote carrières en baanbrekende muziekstromingen. Jeff ‘The Wizard’ Mills is al sinds het begin bij het event betrokken: “Ik ben er trots op om de evolutie van Mayday vanaf het begin te hebben meegemaakt. Het event is van grote invloed geweest op mij en vele andere dj’s en producers over de hele wereld.” Het Klokgebouw in Eindhoven is als ideale rave-locatie bij uitstek geschikt voor Mayday. Hieronder de line-up.

Josh Wink

Steve Bug

Joris Voorn

Andre Galuzzi

Len Faki

Matthias Tanzmann

Nic Fanciulli

The Advent

Steve Rachmad

Butch

Amir

Davide Squillace

Lauhaus

Boris Werner

De Man Zonder Schaduw

Edwin Oostweral

Estafête (Estroe, Lin, Monica Electronica)

Check ook www.maydayholland.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws