Loveland biedt vergoeding

Partyscene Redactie | 28 juni 2011
headlines

Loveland biedt een tijdelijke financiële tegemoetkoming voor het aankomende festival.

In het kader van de bezuinigingen verhoogde de overheid eerder dit jaar de BTW op theater- en concertkaartjes van 6% naar 19%. In reactie hierop spande Loveland samen met meerdere organisaties uit de evenementenwereld een rechtszaak aan tegen de overheid. De verwachtingen over de uitspraak waren positief. Loveland had al een compensatieregeling klaar staan om zo iedereen die al in bezit is van een ticket voor Loveland Festival de teveel betaalde BTW terug te geven. Helaas pakte het vonnis afgelopen woensdag toch negatief uit: de BTW verhoging van 6% naar 19% gaat gewoon door.

loveland festival

Toch heeft de organisatie van Loveland Festival besloten haar bezoekers niet de dupe te laten zijn van deze BTW verhoging. Als tegemoetkoming neemt Loveland het gehele BTW bedrag tijdelijk voor eigen rekening. Dat betekent dat tickets nu tijdelijk 55 euro kosten in plaats van het oorspronkelijke bedrag van 65 euro. Voor diegenen die reeds in het bezit zijn van een 65 euro ticket is een compensatieregeling getroffen.

Het Loveland Festival vindt plaats op zaterdag 13 augustus in het Sloterpark in Amsterdam. Het event begint om 11.00 uur en gaat door tot 23.00 uur.

Check ook www.lovelandfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws