Nuit Blanche op 18 juni

Partyscene Redactie | 3 juni 2011
headlines

Zaterdagnacht 18 juni vindt de tweede editie van Nuit Blanche plaats. Een festival vol feest, kunst en experiment op de spannendste en mooiste plekken van Amsterdam. Een hele nacht, van zeven uur ‘s avonds tot zeven uur ’s ochtends zal de stad worden overgenomen door verschillende kunstdisciplines.

Een tocht door creatief Amsterdam, in het teken van experimenteerdrift en ontdekkingsdrang. Het idee hierbij is om het publiek één nacht per jaar iets anders te bieden dan ze van het Amsterdamse nachtleven gewend zijn. Verborgen plekken en underground initiatieven worden onder de aandacht gebracht bij het publiek. Daarnaast wordt voor maakdrift een podium, moment en netwerk gecreëerd.

nuit blanche amsterdam

Niet alleen kunstliefhebbers en nachtbrakers zullen deze nacht worden bediend. Het programma heeft voor ieder wat wils. Een hele nacht ervaringen shoppen in de Magna Plaza waar het Eddie the Eagle Shopping Center haar intrek heeft genomen. Dineren in een speciaal voor deze nacht gebouwd restaurant waarvan de locatie pas op de avond zelf bekend wordt gemaakt. Een tien uur durende jamsessie in de Brakke Grond met zelfgemaakte instrumenten. Filmische inwijdingsrituelen door het nieuwe Eye Film Instituut, waarbij demonen uit het verleden worden verjaagd.

We gaan letterlijk ondergronds: de Noord/Zuid lijn tunnels in samen met de Rietveld Academie. De ontdekkingstocht neemt je mee langs fascinerend en obscuur Amsterdam. Tijdens de Mini Tour openen deuren die normaal gesloten blijven. Verwacht verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken: fluoriserende kelders vol genetisch gemanipuleerde dieren, mini theaters, geheime gebedsruimtes, porseleinen poppenverzamelaars en agricultuur in hartje centrum. Om het hele programma te doorlopen zul je van goede huize moeten komen, stipt om zeven uur ‘s avonds klaar moeten staan en niet voor het ochtendgloren je bed zien.

Nuit Blanche

Zaterdag 18 juni

19.00 - 07.00 uur

12 uur avontuur voor €12

Diverse locaties in Amsterdam

Voor het complete programma en kaartverkoop zie: www.nuitblancheamsterdam.nl

en http://www.facebook.com/nuitblanche.amsterdam

Nachtfestival Nuit Blanche, is een initiatief van de voormalige nachtburgemeesters Josine Neyman en Kristel Mutsters, die de geliefde Amsterdamse nacht eens van een andere kant laten zien.

l

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws