Trouw\'s Imprint

Partyscene Redactie | 13 mei 2011
headlines

Natuurlijk is de wereldbol niet opgemaakt uit muziekdelen in plaats van werelddelen, maar als muziekgenres landen zouden zijn, dan zou Duitsland techno heten met Berlijn als absolute technohoofdstad.
imprint
Berlijn heet gewoon Berlijn en geen techno, maar met het grote aantal ambassadeurs van het genre dat uit die stad afkomstig is, had het zomaar gekund. Ambassadeurs Sascha Rydell en Mike Dehnert reizen in ieder geval even af naar Amsterdam. Dehnert heeft net zijn laatste album afgeleverd en beiden debuteren op 28 mei op Imprint in Trouw.

De Berlino’s Sascha Rydell en Mike Dehnert kennen elkaar al sinds hun jeugd, en nou zijn het behalve goede vrienden ook nog collega’s. In 2007 hebben ze namelijk samen met Roman Lindau, een derde jeugdvriend, het eigen label Fachwerk opgezet. Fachwerk is een soort bouwconstructie dat veel gebruikt wordt in onder andere bruggen en huizen, en het betekent zoiets als ‘vakwerk’. Als je kijkt naar de releases die er op uitkomen, die exclusief van de mannen zelf zijn, gaat deze betekenis zeker op voor het label.

De meeste van deze producties komen Mike Dehnert’s hand. Pas sinds de oprichting van het label is hij zelf bezig met produceren maar Dehnert heeft al maar liefst vijf albums uitgebracht en talloze EP’s. Het meeste daarvan is dus uitgekomen op zijn eigen Fachwerk label, maar ook heeft hij EPs op DJ Deeps ‘Deeply Rooted House’ en het Rotterdamse Clone van Serge uitgebracht. Zijn laatste productie heet Framework (jawel, Engels voor Fachwerk) en kwam in maart uit op Delsin. Dit nieuwste album is zijn meest diverse en experimentele plaat tot nu toe, maar is nog steeds gericht op de dansvloer. Hoe Framework werkt op een Amsterdamse dansvloer hoor je op 28 mei op Imprint in Trouw als Mike Dehnert dit zal gaan vertolken en zijn live debuut maakt. 

Trouw mag van Delsin maar liefst vijf exemplaren van Framework weggeven, en Sandrien doet daarbij nog eens gastenlijstplekken voor Imprint bovenop. Wat moet je doen om dit mooie Imprint/Framework/Mike Dehnert/Delsin prijzenpakket te winnen? Dat is niet zo moeilijk. Stuur vóór woensdag 25 mei een mailtje naar win[at]trouwamsterdam.nl onder vermelding van ‘Imprint’ en dan doe je automatisch mee met de verloting.  

Met wederom twee bijzondere gasten gaat het goed met Imprint en haar gastvrouw Sandrien. Dat ze er keihard voor kan gaan bewijst Sandrien niet alleen met haar eigen maandelijkse technonacht, maar ook met haar onberispelijke dj-sets. Tijdens Koninginnedag had ze een moordend schema met maar liefst zes optredens. Ze sloot die lange dag af in een stampvolle en hete Verdieping, waar ze geen genade kende voor de kelder van Trouw. Op zaterdag 28 mei kan ze het zelf weer iets rustiger aan doen als ze opent voor de mannen van Fachwerk.

Zoals iedere maand neemt Sandrien ook voor de nieuwe editie weer een Imprint-waardige podcast voor haar rekening, die van mei staat hieronder voor je klaar:

http://soundcloud.com/trouwamsterdam/sandrien-imprint-mei-2011

Imprint

Underground Raw Techno

Zaterdag 28 mei 2011

TrouwAmsterdam

22.30  - 05:00

Entree: online vvk €15,- // deurverkoop €17,- // Trouwe honden €14,-

Line-up: Live: Mike Dehnert, DJ’s: Sascha Rydell, Sandrien, visuals:                Heleen Blanken 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws