General Twinz zorgen voor Amsterdamage in Nederland

Partyscene Redactie | 15 april 2011
headlines

Twee straatschoffies uit East London, gered door de muziek, zijn klaar om Nederland te veroveren! Hoe? Met hun nieuwste track Amsterdamage! Een ode aan onze hoofdstad en dé perfecte klapper voor Koninginnedag én –nacht!
General Twinz
Street sounds
Konquest General en General Kon , beter bekend als Konquest G en General K, zijn twee veelbelovende artiesten uit de UK underground scene. Samen staan ze als General Twinz hun mannetje met hun eigenwijze geluid, een brutale mix van Dizzee Rascal, oldskool jungle en Busta Rhymes. Ze zijn niet in een hokje te stoppen, maar kennen de sound van de straat. Hip Hop, R&B, electro, drum & bass, dubstep, house en zelfs rock worden door hen vakkundig in de blender gestopt, zowel in de studio als achter de decks. Dat betekent maar één ding: feest!

Doorbraak
Met drie albums op zak, diverse remixes en optredens in Cyprus (Ayia Napa), Zweden, Griekenland, Los Angeles en overal in Engeland zijn het geen groentjes. Tracks als Yes Nice deden het erg goed maar hun grote doorbraak aan de andere kant van de Noordzee volgde na het winnen van een MTV remix wedstrijd van de track 1, 2 Step van superstar Ciara. Deze werd goed opgepikt en ook Ciara was onder de indruk. Check hier de opzwepende remix!

Maar de boys willen verder. En aangezien ze een groot fan van Amsterdam zijn hebben ze voor Holland als startpunt van hun doldwaze Europese roadtrip gekozen!
Amsterdamage - General Twinz
Amsterdamage
Voor hun nieuwste track Amsterdamage zijn de General Twinz een stevig weekendje gaan doorhalen in, jawel, Amsterdam. Dat ze van een feestje én een geintje houden is duidelijk te zien in de clip, opgenomen in oa de Winston en diverse schimmige barretjes en steegjes. Waarom de ode aan Amsterdam? Konquest G: “We love everything about Amsterdam. The culture is fantastic! The architecture and the surroundings are beautiful. The people are awesome. We have made a lot of good friends over the last 13 years of coming to Amsterdam. Nothing more to say really other than WE LOVE AMSTERDAM!”

Check hieronder het resultaat van hun weekend trip: “It was a crazy three days and by the end of it we was Amsterdamaged!”

Koninginnedag
De ultieme droom van de General Twinz is een optreden op hét feest van Amsterdam: Koninginnedag. “We have heard so many good things about it and the mad parties. Well…there is always a first time for everything and this year is going to be that time. We can’t wait to come for the 2011 Queensday. It’s going to be wild!” Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een optreden op 30 april, maar de General Twinz zullen sowieso op Koninginnenacht, vrijdag 29 april, optreden in de Haarlemse Lichtfabriek tijdens Royal Flush. Check www.facebook.com/royalflushhaarlem voor meer informatie.

Website General Twinz
Facebook pagina General Twinz
Amsterdamage op iTunes


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws