Rip off blokje

Partyscene Redactie | 22 februari 2011
headlines

Will.i.am leert het nooit en Kevin Saunderson ook niet blij met leentjebuur spelen.

Je zou denken dat Black Eyed Peas frontman Will.i.am inmiddels zijn lesje wel geleerd zou hebben, maar niets is minder waar. Voor tracks van de Black Eyed Peas plagieerde hij eerder Deadmau5 en Adam Freeland, die daar zelfs gerechtelijk stappen tegen ondernam, en nu heeft de producer opnieuw plagiaat gepleegd. Dit keer heeft hij gejat van de Duitse dj en producer Boys Noize. Niet voor een track van de B.E.P. maar voor een eigen solo track onder zijn alias Zuper Blahq. Will.i.am heeft de track Yeah van Boys Noize gebruikt als backing track voor zijn eigen nummer.

will i am

Hoewel Boys Noize en Will.i.am eerder wel samengewerkt hebben, laat Boys Noize op zijn Twitter weten dat er geen toestemming is verleend voor het gebruik. Will.i.am is ook niet bepaald creatief met Yeah omgesprongen en heeft bijna het hele nummer gebruikt. Check het zelf hieronder.  

Zuper Blahq

 

Boys Noize – Yeah

 

En er is meer plagiaat deze week. Detroit legende Kevin Saunderson klaagt dat hij slachtoffer geworden is van het Italiaanse duo Supernova. De Italiaanse producers Giacomo Godi en Emiliano Nencioni hebben onder die naam de single Beat Me Back gereleased en hebben daarvoor leentjebuur gespeeld bij Saunderson’s single The Sound uit 1987. Saunderson noemt de release ‘oneerlijk en niet respectvol’. Saunderson: “Ik merkte dat ze die track verkochten en uit licenseerden met veel succes, terwijl die track niets meer is dan een continue loop van de main hook van The Sound. Dit is compleet onacceptabel en we kunnen niet doorgaan met het tolereren van deze rip offs en artiesten zomaar laten samplen en niet zelf toevoegen.”   

  

Om het te bewijzen heeft Saunderson zelf de tracks geupload op Soundcloud en aangeboden als gratis download. Daaronder de originele The Sound.

The Sound rip off/now called Beat Me Back By Supernova, what the hell by Kevinsaunderson  

The Sound:

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws