Area’s Dance Valley

Partyscene Redactie | 8 februari 2011
headlines

Dance Valley vindt plaats op zaterdag 6 augustus. De area’s zijn inmiddels bekend gemaakt.

Op zaterdag 6 augustus strijkt Dance Valley wederom neer in het officieel tot Velsen Valley omgedoopte groengebied. De muzikale verscheidenheid en het fantasierijke entertainment in deze surrealistische omgeving groeien ieder jaar met zijn tijd mee en tijdens het eerste weekend van augustus treden zo’n 200 artiesten van nu aan in 21 eigenzinnige areas. Dankzij de 4 zogeheten Grounds - met elk een eigen buitenpodium en sound – heeft Dance Valley Festival het karakter gekregen van een aantal festivals binnen één moederfestival.  

dv

De Solid Ground is na binnenkomst de verzamelplek voor de oervormen house en techno, en substijlen tech-house, minimal, hardtechno, electro en progressive house. Op dit beneden veld zorgen Hernán Cattáneo presents Sudbeat, Josh Wink presents Ovum, Pryda | Friends, Intec Digital, Roog’s House, Beatloverz, het buitenpodium Nachtboetiek, Enhanced Music presents Hard Techno Titans, EVLO, Dum Dum: Valley of the Dolls, Bomb Diggy: Tropical Bass en What Is Happening Here voor de muzikale inkleuring.

De Higher Ground is gelegen op het zogeheten bovenveld, waar het uitzicht op de lager gelegen areas prachtig is. Op deze hoogvlakte voeren hardstyle, harddance en hardtrance de boventoon, met de buitenstage Showtek presents Dutch Master Works en de grote HQ tent.

De Secret Ground is de tweede vallei op het terrein die in de volksmond ook wel de ‘Trance Vallei’ wordt genoemd. Het Britse supertrio Above & Beyond - de nummer 5 uit de huidige DJ Mag Top 100 – host hier hun Group Therapy Stage, waar trance in al zijn gedaantes de reis naar hogere sferen begeleid. De mainstage heet vanzelfsprekend Holy Ground. Het festival begint om 12.00 uur en gaat door tot 23.00 uur. De Early Bird kaarten zijn uitverkocht en voor een gewoon kaartje betaal je 69 euro ex fee.

Check ook www.dancevalley.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws