Mason\'s debuut album

Partyscene Redactie | 4 februari 2011
headlines

Zaterdag 26 februari is het zover, de release night van Mason’s langverwachte debuutalbum “They Are Among Us” op het eigen label Animal Language!
mason album release party
Dit moet natuurlijk gevierd worden, en hoe kan dit beter dan met een uniek voorproefje op de gloednieuwe Mason Live show in de Sugar Factory met optredens van het duo zelf en hun vrienden Willie Wartaal, Kypski, Rene Amesz, San Proper, Hammeroids & Clockwork! Mason live is een splinternieuw concept, dat bestaat uit niets minder dan Mason’s twee muzikale breinen Iason en Coen, een rits laptops en andere electronica, synchroon video en licht, live instrumentatie, apen, en een duidelijk beeld van hoe moderne dansmuziek muziek moet klinken.

“They Are Among Us”(vanaf maart in de winkels) is na een flinke tijd in de maak eindelijk af en klaar om alle (inter)nationale huiskamers en dansvloeren over te nemen. Aan enorme successen met clubkrakers die iedereen kent (Exceeder!) en wereldtournees van Moskou tot Japan, heeft Mason zoveel bekende vrienden overgehouden dat ze er een album mee konden vullen. Er staan dan ook samenwerkingen op met grootheden als Roisin Murphy, Kurtis Blow, (Run)DMC, Sam Sparro, Sway en Aqualung. Met zo’n internationale gastenlijst was het onvermijdelijk dat deze tracks op alle denkbare manieren tot stand zijn gekomen: stukken beats, complete refreinen, delen van achtergrondzang en live opgenomen instrumenten vlogen heen en weer tussen de artiesten om de puzzel compleet te krijgen!

Naast het werk aan het album, heet het duo samen met Deepred.tv een nieuwe liveshow ontwikkeld waarbij alle losse onderdelen uit de muziek gesynchroniseerd zijn met video en (club) lichten, wat leidt tot een volledig interactieve muzikale ervaring. Zoals Mason het zelf toelicht: “Doordat het niet op tijdcode gebaseerd is maar alle clublichten en visuals aan losse sounds in Ableton zijn gekoppeld blijven we totaal flexibel en kunnen we spelen wat we willen terwijl alles synchroon blijft, iets wat nog nooit eerder op die manier gedaan is. Daarnaast spelen Coen en ik met allerlei elektronica en instrumenten op het podium en hebben we een zogenaamde Baboon Booth: een aap, die ook synchroon op de muziek tot leven komt. Na maanden van testen en voorbereiden zijn we er nu helemaal klaar voor!”

Om de avond compleet te maken hebben zij een hele lading vrienden uitgenodigd uit alle hoeken en genres van Nederland, die mee zullen helpen de Sugar Factory compleet te verbouwen! Dit unieke, one-of-a-kind concept wil je niet missen!

Check de promo video flyer hier.

Mason’s Album Release Night

Zaterdag 26 februari

Sugar Factory, Amsterdam

Tickets: €12,50, de eerste 200 bezoekers krijgen een gratis exemplaar van het album!
Line-up: Mason (live), Willie Wartaal, Kypski, Rene Amesz, San Proper, Hammeroids, Clockwork
www.sugarfactory.nl
www.dj-mason.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws