Kleinenberg Kraakt

Partyscene Redactie | 2 februari 2011
headlines

Er valt eigenlijk geen betere titel dan ‘The journey’ te verzinnen voor de tweede single release afkomstig van het ‘5K’ album van Sander Kleinenberg. Het is een perfecte uitwerking geworden van de reis welke Sander heeft gemaakt sinds zijn grote doorbraak, een kleine 10 jaar geleden.
thisis the journey
Het was een rumoeriger en wildere reis dan menigeen heeft gemaakt. ‘The journey‘ is het resultaat van een samenwerking van Sander met niemand minder dan de heren van Kraak & Smaak.

“Ik heb altijd al een track willen maken ter ere van en gebaseerd op het gedachtengoed van niemand minder dan Giorgio Morroder. Oftewel, een tijdloze, analoge en electronische reis”, antwoord Sander desgevraagd. “Het lag wat mij betreft voor de hand om hiervoor m’n Leidse vrienden van Kraak & Smaak te vragen. We zijn de studio ingedoken en hebben de basis voor de uiteindelijke plaat in een paar uur gemaakt. Teneinde het statement compleet te maken hebben we hier toen de vocalen van een classic van Ursula Rucker aan toegevoegd. Na hierover contact te hebben gehad met de ‘King Britt posse’ stelde Ursula zelf voor om de vocals opnieuw op te nemen, et voila! Toen ik samen met Steve Dub in de studio zat om de track uit te mixen hadden we een Minimoog tot onze beschikking en hebben we de synth solo van Oscar van K&S opnieuw ingespeeld. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een analoog moment van gelukzaligheid!"

De samenwerking tussen Sander en Kraak & Smaak kan het beste gedefinieerd worden als een tijdloze, schijnbaar niet eindigende en opzwepende productie van de bovenste plank. Geinspireerd door het verleden is ‘The journey’ tegelijkertijd een reis in de toekomst.

De teaser vind je hier en check ook www.5k.tv

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws