Clash

Partyscene Redactie | 27 januari 2011
headlines

De datum en de eerste headliner voor Clash in de Oosterpoort in Groningen zijn bekend.

Onder meer Tiga staat op paaszondag, 24 april, in De Oosterpoort Groninge. Dan vindt de vijfde editie van Clash plaats. Het kunstenfestival Clash symboliseert de letterlijke botsing tussen hedendaagse electronische dancemuziek, theater, media- en beeldende kunst. Eerste headliner voor de muziekprogrammering is dus de Canadese producer Tiga. De kaartverkoop start zaterdag 29 januari. Alle voorgaande edities waren uitverkocht.

tiga

Samen met enkele vrienden start Tiga begin jaren '90 met het organiseren van dancefeesten in zijn thuisstad Montreal. Achteraf wordt hij veelal gezien als degene die de acid house naar Canada bracht. In 1998 start hij het platenlabel Turbo Records en als producer laat hij van zich horen door het remixen van andere artiesten zoals het Belgische Soulwax, Boys Noize en LCD Soundsystem.

Zijn echte doorbraak kwam in 2001 met de hit 'Sunglasses at Night'. Hierop bracht hij twee albums uit, ‘Sexor’ (2005) en ‘Ciao!’ (2009) met hits als ‘Pleasure from the bass’, ‘Louder than a bomb’ en ‘You gonna want me’. Tiga stond eerder al op Lowlands en Mysteryland. Kaarten kosten €27,50 in de voorverkoop en €32,50 aan de deur.

Check ook www.clashed.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws