Mason gaat live

Partyscene Redactie | 19 januari 2011
headlines

Neem twee muzikale creatievelingen, gooi er een batterij laptops, effecten en instrumenten bij, koppel het hele zooitje aan licht, geluid en een mega videoscherm en je krijgt de explosieve Mason Live experience! Een volledig gesynchroniseerd en dus uniek spektakel wat je werkelijk van je sokken blaast.

Het dynamic duo brengt 26 februari in het Amsterdamse nachttheater Sugar Factory hun debuut album ‘They Are Among Us’ uit en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens de show nemen Iason en Coen de complete club over: licht, geluid, visuals, alles komt tot leven in hun zeer speciale booth. Het is dus geen vooraf opgenomen show die afgedraaid wordt: alles is interactief.

mason live show baboon

Iason: “We nemen nogal een rits laptops, lichtmixers, en zelf gebouwde hardware mee om dit allemaal mogelijk te maken in samenwerking met DeepRed TV. Doordat het niet op tijdcode gebaseerd is maar alle clublichten en visuals aan losse sounds in Ableton zijn gekoppeld blijven we totaal flexibel en kunnen we spelen wat we willen terwijl alles synchroon blijft, iets wat nog nooit eerder op die manier gedaan is. Daarnaast spelen Coen en ik met allerlei elektronica en instrumenten op het podium en hebben we een zogenaamde Baboon Booth: een aap, die ook synchroon op de muziek tot leven komt. Na maanden van testen en voorbereiden zijn we er nu helemaal klaar voor!”

Elke show wordt dus ‘custom made’ aan de locatie aangepast en dit betekent dat niet één show hetzelfde zal zijn. Dit jaar zal het duo hiermee een nieuwe standaard in wereldwijde dancescene neerzetten. De tijd dat je nog kon scoren door je mixje van achter je laptopje on stage aan te zetten is voorbij volgens Iason: “Ik krijg steeds meer het gevoel dat na 20 jaar house mensen een beetje moe beginnen te raken van weer die en die dj op dat en dat feest, en daar staat weer een of andere chagrijnige meneer met twee cd spelers en de techhouse Beatport top 10. Er is duidelijk behoefte aan nieuwe dingen en andere vormen van entertainment. Er zijn heel veel manieren hoe je dat in kan vullen, wij kozen ervoor om het op deze manier te doen. En daarnaast vinden wij het ook gewoon spannender en persoonlijker om alleen maar je eigen muziek te spelen.”

Naast de opvallende Baboon Booth, het beest dat goed bij hun label Animal Language past, en de interactieve show worden er ook nog instrumenten als een viool, clarinet en kazoo ingezet om het publiek te bespelen. Al zal je de klanken niet meteen herkennen omdat ze live worden bewerkt en gesampled. Dit alles wordt gebracht met een karrenvracht aan energie en betekent maar één ding: ga deze show meepakken want alleen erbij zijn is meemaken!

Een voorproefje van de show vind je hier.

Mason Live
Zaterdag 26 februari
Sugar Factory, Amsterdam
www.sugarfactory.nl


www.dj-mason.com

www.animal-language.com

http://twitter.com/musicofmason


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws