Metropole Jaxx

Partyscene Redactie | 18 januari 2011
headlines

Primeur: Metropole Orkest vs Basement Jaxx op vrijdag 4 februari in Eindhoven.

basement jaxxHet Metropole Orkest is een unieke samenwerking aangegaan met het succesvolle Britse dance-duo Basement Jaxx. Vrijdag 4 februari vindt de première plaats in Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Het Metropole Orkest, begin december nog genomineerd voor maar liefst 3 Grammy’s, zoekt regelmatig toonaangevende partners in jazz, pop en wereldmuziek. In 2011 worden nu onder leiding van Metropole's vaste gastdirigent Jules Buckley sessies gestart met het Britse dance-duo Felix Buxton en Simon Ratcliffe a.k.a. Basement Jaxx.

Op deze bijzondere avond brengt het Metropole orkest zowel de klassieke als eigentijdse orkestrale versies ten gehore van de vele hits van Basement Jaxx, zoals Red Alert, Where's Your Head At, Good Luck en het meer recentere Raindrops. De avond wordt geleid door Jules Buckley, maar ook de Basement Jaxx zelf en diverse gastzangers, bekend van de liveshow die ook op Nederlandse festivals als Pinkpop en Lowlands hebben gestaan, maken hun opwachting. Bovendien zal de Basement Jaxx deze avond ook voor het eerst nieuw materiaal laten horen, dat speciaal hiervoor door Felix Buxton is geschreven.

De combinatie Metropole Orkest, Basement Jaxx en Jules Buckley staat voor een levendige benadering van dance, funk en house in scherp gesneden orkestrale arrangementen. De avond belooft een uitzonderlijke muzikale ervaring te worden. Uniek, voor het eerst en dus niet te missen. Kaarten voor dit concert kosten 35,50 euro.

Check ook www.muziekgebouweindhoven.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws