Album Carl Cox

Partyscene Redactie | 9 december 2010
headlines

Techno gigant Carl Cox heeft aangekondigd dat er halverwege 2011 een nieuw album komt.

Carl Cox is al sinds jaar en dag een vaste waarde in de dance scene. De man heeft al een aardige discografie opgebouwd, maar de laatste jaren stond het wat producties betreft toch een beetje op een laag pitje. Daar gaat nu verandering in komen, want de levende legende is bezig met een nieuw album. Naar eigen zeggen gaat het zijn meest vooruitstrevende album ooit worden. De plaat heeft nog geen titel, maar het is al wel duidelijk dat hij halverwege 2011 uit moet komen en dat er naast techno ook de nodige drum ’n bass en dubstep op komt te staan.  

carl cox

“Het gaat om mij, die muziek voor de dansvloer maakt,” legt Carl Cox uit. “Iedere track moet een winnaar zijn. Ik heb ze allemaal getest in de clubs en ze ook geremixed, om er zeker van te zijn dat ze passen in wat er op dit moment op de dansvloeren gebeurt.” Het album komt zes jaar na Second Sign, het laatste album van de dj. Cox zegt dat het te maken heeft met zijn drukke tourschema.

“Het ligt al een tijdje in de kast, maar ter verdediging moet ik zeggen dat ik tot zeer recent geen tijd had om er aan te werken. Gelijk toen we klaar waren met Space heb ik mezelf opgesloten in de studio en het afgemaakt. Ik heb het maken van muziek gemist en ik kijk er echt naar uit om het eindelijk uit te brengen, zeker ook omdat het op mijn eigen label Intec uitkomt.”

Check ook www.carlcox.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws