Air wins!

Partyscene Redactie | 3 december 2010
headlines

Tijdens het Style & Hospitality Awards gala in Huis ter Duin, 29 november j.l., mocht Air de prestigieuze award voor 'Best Use of Technology of the Year’ in ontvangst nemen.  Deze Style & Hospitality Awards worden jaarlijks uitgereikt door het toonaangevende vaktijdschrift 'Venuez'.
air
Organisaties en locaties die gastvrijheid tot in het kleinste detail tot een hoog niveau trekken worden hier bekroond. Dankzij het gebruik van verschillende duurzame en nieuwe technieken werd Air onderscheiden in de categorie Best Use of Technology. De genomineerden in deze categorie werden beoordeeld op het optimale gebruik van techniek en de integratie en uitvoering hiervan in het horecaconcept. De jury beoordeelde de techniek met betrekking tot licht en geluid, maar ook technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en automatisering.

Air opende op 29 april 2010 haar deuren voor het grote publiek. Mede-eigenaar Sander Groet: “De oorspronkelijke clubruimte was een casco lege kelder. We hadden dus de mogelijkheid om alles opnieuw op te bouwen en in te richten, al snel liepen we tegen nieuwe technologieën aan die naast praktisch, veelal ook duurzaam bleken. Het sanitair wordt bijvoorbeeld gespoeld met een combinatie van lucht en water. Dit levert een besparing op van 70%, wat op jaarbasis neerkomt op 4 gevulde Olympische zwembaden”. Verder wordt drinkwater, plat of bruis, gefilterd en geserveerd uit de tap en geschonken in glas. Dit bespaard verpakking, het transport en het uiteindelijke afval dat voorverpakt water oplevert. Voor wie toch liever gebotteld water drinkt, wordt Earth water geschonken. Een groot deel van die opbrengst wordt besteed aan waterprojecten in de derde wereld. Uit fles of tap; mocht je glas de vloer vinden, dan is de kans klein dat het breekt. De vloer is gemaakt van gerecycled PVC, wat behalve duurzaam ook erg ‘glasvriendelijk’ is. Daarnaast heeft Air zich samen met Phillips gericht op het beperken van het energie verbruik: door veelal LED verlichting te gebruiken wordt veel energie bespaard.

Verder valt bij Air meteen op dat bijna het gehele betaalsysteem geautomatiseerd is. Bij het eerste bezoek wordt een persoonlijke Aircard aangeschaft en met deze speciale chipkaart wordt alles betaald: een locker die gedurende de avond geopend en gesloten kan worden (waarbij de kaart als sleutel fungeert), bestellingen aan de bar en binnenkort ook entreetickets via internet. Het is dan mogelijk de card thuis op te laden, waardoor de bezoeker helemaal geen cashgeld meer op zak hoeft te hebben. AIR en het personeel  beperken zo ook veiligheidsrisico’s door het ontbreken van cashgeld in de club en zorgt de card voor een tijdsbesparing van 30% bij bestellen aan de bar.

De sfeer in de club is ook tot in het kleinste detail uitgedacht. Muziek is een belangrijk element en zodoende is voor het geavanceerde VOID systeem gekozen. AIR won eerder dit jaar tijdens het Amsterdam Dance Event hiermee de International Golden Gnome Award voor club met het beste geluidsysteem. Om het geheel af te maken heeft AIR een geursysteem dat iedere gelegenheid precies het karakter geeft dat de avond compleet maakt en de bezoeker op die manier ook die intense ervaring geeft.

Al deze argumenten heeft de jury laten besluiten de Style & Hospitality Award voor ‘Best Use of Technology of the Year’ toe te kennen aan AIR. Volgens de jury is AIR “een schitterend voorbeeld van doordachte technologische toepassingen – ontwikkeld door de ondernemers zelf – als essentieel onderdeel van dit onderscheidende clubconcept”. De oprichters van AIR zijn zeer trots en vereerd deze prijs in ontvangst te mogen nemen en danken Venuez, hun sponsors, medewerkers en bezoekers.

www.air.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws