Progressive City

Partyscene Redactie | 24 november 2010
headlines

progressive cityTijd voor een feestje, een dubbel feest! Want het concept Progressive City bestaat maarliefst drie jaar. Drie jaar beleeft Nijmegen, iedere maand weer eens, een scala aan vooruitstrevende electronische artiesten, die zijn grenzen niet kent.

In drie jaar tijd heeft het concept zich vast genesteld als een vast onderdeel van het Nijmeegse uitgaansleven. Kortom tijd voor een waardig feest! Over de line up hoef je in ieder geval geen zorgen te maken. Speciaal voor vanavond zijn er drie coryfeeën van het Nederlandse Field Records voor aanwezig. Om te beginnen met de Rotterdamse techno en electropioniers van Duplex. Zij zullen speciaal voor vanavond een speciale back-2-back set weggeven. Ook Nederlands grootste technotalent van de afgelopen jaren Delta Funktionen staat op het affiche. Verder zal resident Niels van Mil zijn oude technoplaten, voor deze speciale avond maar weer eens uit de stof halen. Entree is zolas gewend, helemaal gratis.

De heren van Duplex kunnen met recht worden gerekend tot een van de meest invloedrijkste electro en technopioniers die ons landje rijk is. Met releases op labels als Clone, Klakson en Frantic Flowers. De sound van de heren is  uniek en karakteristiek te noemen. Ze mengen italo, hip-hop, dub-techno en electro tot een mooi samenhangend geheel. Het was een tijdje stil rond deze heren, maar ze zijn gelukkig terug, met twee weergaloze tracks op het nog jonge Field records. Wat hun optreden tijdens Progressive City bijzonder maakt, is hun lange afwezigheid in het Nederlandse clubcircuit. Daaromkan er met recht gezegd worden, dat Duplex vanavond zijn rentree maakt.

Op een verjaardag moet er natuurlijk flink uitgepakt worden en daarom is de Delta Funktionen er ook bij. Deze nuchtere Fries, heeft met zijn tracks op Delsin, Field Records en zijn eigen label Ann Aimee de harten van velen mensen over de hele wereld verovert. Hij verfraait de sets Francois Kevorkian, Jeff Mills, Laurent Garnier en DJ Deep met zijn nummers. En dat is niet zo gek, want zijn abstracte, doch sferische dub-techno raakt velen harten. Ook live staat Delta Funktionen zijn mannetje. Hij heeft Doornroosje al een paar keer op zijn grondvesten laten trillen, maar ook Nederlands grootste techno-concept Awakenings moest er aan geloven.

Progressive City’s Niels van Mil zal speciaal voor vanavond zijn oude technoplaten weer eens uit zijn platenkast trekken. Je zou het al bijna zijn vergeten, maar Niels draaide techno, voordat hij zijn hart verloor aan de diep en jazzy house. Maar speciaal voor vanavond gaat hij zijn oude liefde weer eens opzoeken. Dat klinkt bij voorbaat al nostalgisch!

In 2011 zet Progressive City de stijgende lijn verder door. Want op donderdag 27 januari komt Nederlandse technokoningin Estroe, samen de breaking-through Amsterdammer Tim Wollf langs voor een EevoNext label night. Dat belooft dus een mooi avondje te worden, voor de wederom geliefde gratis entree!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws