Logical Progression

Partyscene Redactie | 23 november 2010
headlines

Op 14 januari keert drum ’n bass superster LTJ Bukem weer terug naar de Melkweg.

Ritmisch slagwerk, lage tonen en een gebroken vierkwartsmaat. Dit zijn de basis ingrediënten van drum&bass. In de jaren '90 kwam deze muziekstijl op uit rave en jungle. Anno 2010 is drum&bass nog altijd springlevend met wereldwijd een hartstochtelijke achterban. Om dat te vieren presenteert LTJ Bukem vrijdag 14 januari 2011 Logical Progression in de Melkweg. Dan kijkt hij samen met drum&bass veteranen Goldie, Fabio en Doc Scott terug op de hoogtijdagen van het genre.

ltj bukem

LTJ Bukem is één van de grondleggers van drum&bass. Als dj, producer en label eigenaar heeft hij een bepalende rol gehad in de ontwikkeling van het genre. Als eerste combineerde hij drum&bass met jazz en soul. In 1990 bracht hij zijn eerste track uit onder de naam Logical Progression. De jaren 1994 tot 1998 worden door insiders als de mooiste en muzikaal beste jaren gezien. Alles was nog nieuw en spannend. Artiesten als Goldie, Fabio en Doc Scott veroverden wereldwijd de dansvloeren. Het is dan ook geen toeval dat Bukem juist deze artiesten uitnodigt op 14 januari.

Goldie staat synoniem met drum&bass. In 1995 verbaasde hij de wereld met zijn debuutalbum ‘Timeless', tot op vandaag één de beste drum&bass albums aller tijden. Fabio was begin jaren '90 Bukem's kompaan in Club Speed. Geen drum&bass feest zonder MC's. Zo ook op 14 januari want dan zal het podium geheel in old school stijl bevolkt worden door 3 MC's. Niet de minste. MC Conrad kennen we als de vaste side kick van Bukem, is Moose sinds jaar en dag de vaste MC van Metalheadz en is Warren G een MC van de oude stempel.

Cechk ook www.melkweg.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws