Tiga

Partyscene Redactie | 16 november 2010
headlines

Tiga komt op 18 december weer naar Nederland en staat in de Paradiso in Amsterdam.

De Canadese dj Tiga komt op zaterdag 18 december terug, om het feestgevoel van de maand december een handje te helpen met een nachtelijk optreden in de Grote Zaal van Paradiso. Zijn mix van elektro, synthpop en techno verdrijft het luie zweet in deze tijden van veel eten en drinken, en brengt genoeg verlichting voor de hele maand december.

tiga

Begin jaren negentig dirigeerde Tiga de doorbraak van de rave-cultuur in zijn geboortestad. Hij organiseerde feesten, bracht hippe dj’s bijeen en zorgde voor opzienbarende promotie. Daarbij begon hij ook zijn eigen platenlabel Turbo Recordings. In 2001 leverde hij zijn bijdrage aan de fameuze serie DJ-Kicks, met de plaat ‘DJ-Kicks: Tiga’. 2006 was het jaar waarin zijn debuutalbum ‘Sexor’ verscheen, waarvan de Belgische broers Stephen en David Dewaele (Soulwax) een deel van nummers produceerden.

Het album mengt Tiga’s liefde voor elektroclash, techno, jaren tachtigklassiekers, Prince en glampop en bracht goede kritieken. In 2007 kreeg het album de Juno Award voor ‘Dance Recording of the Year’. In april 2009 verscheen de opvolger ‘Ciao!’, waarop wederom de gebroeders Dewaele een bijdrage leveren, evenals James Murphy (LCD Soundsystem), Zweedse dance-producer Jesper Dahlback en landgenoot Gonzales. Kort na het verschijnen van 'Ciao' zorgde Tiga samen met Fake Blood voor een uitverkochte zaal in Paradiso. Na afwezigheid van zo’n anderhalf jaar is de populaire Canadees uitgebreid op tournee door Europa, waarbij hij op zaterdag 18 december in Paradiso speelt.

Kaarten kosten 18 euro inclusief fee in de voorverkoop en 20 euro aan de deur.

Check ook www.paradiso.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws