BC12 in november

Partyscene Redactie | 3 november 2010
headlines

BC12 heeft haar plek in het Amsterdamse nachtleven nu definitief veroverd. Na een erg geslaagd Amsterdam Dance Event met optredens van o.a. Jesse Rose, Marc Romboy en Shonky en twee uitverkochte avonden is het duidelijk geworden dat de historische plek in een groeiende behoefte voorziet voor zowel organisaties als bezoekers. Voor jonge organisaties is BC12 een nieuw en laagdrempelig platform voor al hun creatieve fratsen, bezoekers roemen de relaxte sfeer, lage entree, de afwisselende line ups en het goede geluid.

Ook in november wordt er stevig uitgepakt door beruchte organisaties als Cassette, Tuig, Spoof en Plak. Verwacht het beste op het gebied van house, techno, disco en techhouse sounds door zowel grote namen als nieuw talent. Dit allemaal aan het Leidseplein 12.
bc12
November 2010

De maand wordt afgetrapt door Cassette op vrijdag 5 november. Op deze zesde editie van Cassette zullen de residents Bert de Rooij en Simon Weiss worden aangevuld door Jorn Liefdeshuis, Nick Topp en Wilcoo. Want Cassette staat voor kwaliteitsmuziek, een ander geluid. Het wordt een avond vol warme disco, écht diepe deephouse, soulvolle Detroit house en meeslepende slo-mo. Na edities in de Sugar Factory, Winston Kingdom en Club Up is BC12 nu de juiste toevoeging voor de groep jonge honden. De dag erop, zaterdag 6 november, nemen de Dirty Disco Dykes de BC12 over. Bom Bom Lulu, Strange Boutique, Elle Bandita, JNM the Naked MC en VJ Luxxx zorgen voor een orgastisch geheel.
tuig
Funkyart & Tuig

Vrijdag 12 november is het dan tijd voor Funkyart. Funkyart zeg je? Yep. A place where funk meets art. Live muzikanten, dj’s, producers en vj’s leveren afro-disco-boogie-funk-soul-jazz en meer. Tom Trago, San Proper, Antal, Radar, Quartier Mustache, Tabasko, Frodo, Pep & Teyega Visuals nodigen op deze editie ook nog eens de Afro-beat live sensatie Jungle by Night uit. Free your mind and your ass will follow! De boys van Tuig gaan zaterdag 13 november de BC12 trashen met hun verboden gedachten. Organisator en Tuig boegbeeld Bob Wisman viert zijn verjaardag, een extra reden om vrolijk uitgedost met plaksnor en fluitje te verschijnen. Qua muziek zit je ook wel snor, met dj’s als Kareem Raihani, Victor Peres, Meester Moeilijk en Flexmeister F.

Spoof: 3D & videomapping

Op 19 november heeft Spoof zijn eerste editie als nieuwe Amsterdamse uitgaansavond gepland. Het is een dansavond waarbij een combinatie van 3D video-mapping op een 16m2 custom-build DJ-booth zal zorgen voor een nog nooit vertoont visueel spektakel.  Voor zover bekend hebben ze hiermee de wereldwijde primeur van de combinatie tussen video-mapping en 3D tijdens een clubavond. Dit betekend dat iedereen bij binnenkomst een 3D bril krijgt en dat er gedurende 10 a 15 minuten per uur een 3D video mapping show is. Voorproefje? www.youtube.com/watch?v=GYnH4duXiD8 maar dan  mooier, sneller, groter en 3D! Muzikale line-up: Marcus Rain, DJ Leyo, Risk Sound System en Tijs & Ties.

Tot 08.00 door met Plak en Cartel

Zaterdag 20 november is ingeruimd voor Plak, die Cartel heeft uitgenodigd. Daarbij hebben ze een nachtvergunning geritseld, dus dat betekent weer een doldwaze reis door de tijd. Althans, tot de afterparty haan kraait om 8 uur ‘s ochtends.

Feestdieren verzamelen

Op vrijdag 26 november vindt er in de BC12 een samenkomst van agrariërs en andere boerderijsympathisanten plaats. De muzikale vergadering van deze sympathieke unie van feestdieren werd afgelopen zomer bruut afgekapt, door de politie. Maar door een dergelijke akkefietje laten zij zich niet kennen en daarom proberen zij het opnieuw. En iedereen die een zaadje in het voorseizoen heeft geplant kan deze avond gratis naar binnen. Kaarthouders van het Farmsessions Festival mogen dus gratis naar binnen! De avond zelf zal één lange b2b-sessie worden van (bijna) alle DJ's die ook op de planning stonden voor het in de soep gelopen Farm Sessions Festival.

BC12

Hou www.bc12.nl en www.facebook.com/BC12amsterdam in de gaten want geheid dat ook jij deze nieuwe spot met veel liefde ieder weekend gaat omarmen! Mocht je dat nog niet gedaan hebben natuurlijk. Check trouwens hier wat puike ADE shots.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws