Twentyfive years Lady Aida

Partyscene Redactie | 5 oktober 2010
headlines

De Eindhovense dj Lady Aïda zit 25 jaar in het vak en viert dat het meet jubileumtour.

De Eindhovense DJ/producer Lady Aïda (Aïda Spaninks) zit dit jaar precies 25 jaar in het dj vak! Lady Aïda staat aan de bakermat van de house. Ze begon in 1985 in café Sands aan het Stratumseind in Eindhoven, maar bleef niet niet lang onopgemerkt in de rest van Nederland en ver daarbuiten. Eind jaren tachtig verspreidde Lady Aïda haar vooruitstrevende house en techno beats over clubs en festivals in heel Nederland. Ze draaide als eerste dance dj op Pinkpop en kreeg tot zes keer toe de Bravotent van het Lowlands festival met haar beats aan haar voeten.  In de Effenaar in Eindhoven organiseerde Lady Aïda van 1993 tot 2004 ruim tien jaar lang de twee-maandelijkse Fluid dance-avonden die in het teken stonden van techno, house en electrobeats mét vernieuwing.  Vanaf 2000 startte Lady Aïda met haar roemruchte Rebelbass clubavonden door heel Nederland.

lady aida

Het vak van DJ is nooit haar enige bezigheid geweest. In de beginjaren negentig schreef Lady Aïda columns over dancemuziek, onder meer voor Update magazine, Bassic Groove en Muziekkrant OOR. Vijf jaar lang blogde ze dagelijks bij VPRO 3VOOR12 met haar eigenwijze weblog Rebelbass. Daarnaast produceert ze haar eigen en remixt andermans muziek. Lady Aïda ontwikkelt naast DJ workshops, seminars en clinics over Web 2.0. en Social Media ook minors voor Fontys Hogescholen. In 2009 richtte Lady Aïda de eerste Eindhovense DJ school op in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten.

Na 25 jaar kent Lady Aïda nog altijd geen rust. Haar passie voor vernieuwende dancemuziek en haar tomeloze energie drijven haar nog altijd achter de draaitafels. Om haar jubileum te vieren start ze vanaf vrijdag 24 september 2010 in het Eindhovense TAC met een speciale tour die tot na de zomer van 2011 langs een groot aantal Nederlandse podia en festivals zal gaan. Lady Aïda wordt tijdens haar optreden bijgestaan door de locale helden.

Bevestigde tourdata:

08 okt 2010 Atak (Enschede) met DJ Endfest – DJ D-Vine en VJ the C-Men.

23 okt 2010 Fenix (Sittard)

20 nov 2010 Patronaat (Haarlem)

26 dec 2010 Doornroosje (Nijmegen)

22 jan 2011 Nieuwe Nor (Heerlen)

11 februari 2011 Paard van Troje (Den Haag)

19 maart 2011 Mezz (Breda)

23 april 2011 Perron 55 (Venlo)

 

Meer info vind je op www.rebelbass.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws