Klinch

Partyscene Redactie | 30 september 2010
headlines

Klinch haalt op 29 oktober Miss Kittin & The Hacker weer samen naar Nederland toe.

klinch gaat op vrijdag 29 oktober weer vlammen met een heuse klinch++. De plusjes zitten hem natuurlijk in de indrukwekkende line-up. Niemand minder dan Miss Kitten, The Hacker, Nathan Fake, allez-allez en Jorn Liefdeshuis maken beide zalen van de Melkweg onveilig met een breed palet aan edgy techno en electronica. De muzikale levens van Miss Kittin en The Hacker zijn al sinds de late jaren negentig nauw met elkaar verbonden. In 2001 had het tweetal een monsterhit met Frank Sinatra, waarop Miss Kittin aantrekkelijk mijmerde over de rauwe beats van The Hacker. First Album uit datzelfde jaar sloeg in als een bom en markeerde het begin van de electroclash rage.

the hacker en miss kittin

In de daaropvolgende jaren richtten Miss Kittin en The Hacker zich voornamelijk op hun solo-carrières. Vorig jaar sloegen zij weer de handen ineen, wat resulteerde in een pracht van een tweede plaat, met de wederom toepasselijke naam Two. De rauwheid van electro met een vleugje Franse arrogantie – een gevaarlijke en onweerstaanbare combi, die ook in de Max weer voor veel opschudding gaat zorgen. Nathan Fake heeft zich de laatste jaren geprofileerd als fervent voorvechter van experimentele dansmuziek. Op het label Border Community kreeg hij de ruimte zich van een artiest binnen het progressive en techno genre alsmaar verder in de breedte te ontwikkelen. Zijn live-sets blijven onpeilbaar, maar altijd overweldigend.

Het Londense dj-duo allez-allez, bestaande uit Sam Willis en Steve Nolan, maakt momenteel furore in de Engelse hoofdstad met hun unieke platenkeuze. Alles van krautrock tot electro-techno passeert de revue bij dit dynamische duo. Een muzikale reis langs dertig jaar dansvloervuigheid, die pas eindigt wanneer iedereen met bezweet voorhoofd mee staat te springen. Het programma wordt compleet gemaakt door Jorn Liefdeshuis. Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop.

Surf naar www.melkweg.nl voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws