BC12 verovert haar plek

Partyscene Redactie | 29 september 2010
headlines

Sinds september is Amsterdam een nieuwe club rijker: BC12. En deze historische plek is met veel liefde omarmd want na een vliegende start met enkele uitverkochte avonden wordt er al reikhalzend naar de tweede maand uitgekeken. Het alom bekende comedy theater aan het Leidseplein verandert namelijk wekelijks in de BC12! Het markante pand waar ooit een theater heeft gezeten vormt vanaf nu de ideale stek voor alle nachtbrakers en clubbers die op zoek zijn naar kwaliteitsmuziek, beeld, kunst en nachtelijke gekkigheid. Check hieronder een impressie van afgelopen vrijdag!Wekelijks word je dus het beste op het gebied van house, techno, disco en techhouse voorgeschoteld in een theatrale setting. En met het Amsterdam Dance Event wordt er uitgepakt met de bekende labels Made To Play van Jesse Rose, Systematic Recordings van Marc Romboy en Freak ’n Chic.

Oktober 2010

Aanstaande vrijdag 1 oktober vindt de BC12 Official Opening Party plaats. Een speciale avond die muzikaal zal worden ingevuld door een brede selectie van nieuwe residents van enkele vaste organisaties. Check de timetable hier. De dag erop, zaterdag 2 oktober, nemen de Dirty Disco Dykes de BC12 over. Muziek is er van JNM the Naked MC ft. The Lollipops, YARRR, FatFuck en de ongekroonde muziekdieren Meester Moeilijk & Sjonnie Disco!

Op vrijdag 8 oktober wordt het snoeien geblazen met De Snoeiclub, uit dezelfde fabriek van Stamppot, P.King & Babylon! Na het festivalseizoen willen Karma Productions & TeBizar de positieve lijn gewoon doorzetten. Want wat buiten in het zonnetje kan, kan ook binnen! Een sprookjesbos vol verrassingen met VJ beelden van LarsplusGovo geïnspireerd door Tim Burton, Pac Man, Planet Earth tot en met Creatief met Kurk en met optredens van Franklin Reeves, Genius Of The Crowd, Jama, Koen Lebens, Marcus Gehring, Nijs en Philip Young. Victor Coral is als surprise act gevraagd om zijn top drie anthems  mee te nemen. De ‘top drie snoeiers aller tijden' zal elke editie door een andere ouwe snoeier verzorgd gaan worden! Boven in het knusse theater van BC12 is er nog een extra balkonzaal waar je kunt grooven en waar je ook terecht kan voor een vertrouwd peukie! Check www.tebizar.nl voor meer info.

De week erop neemt het Carnivale de BC12 over. Deze lokale helden staan garant voor uitverkochte zalen en in elke lokatie die ze aandoen, dus wees er vroeg bij! Het Resident Dream Team van deze avond zal bestaan uit Ben Komor, Frederik Snijder, H.E. Pennypacker, Jimmy B, Jop & Jordi, Lopoll, Maketoire, Mind One, Radiosus, Rik Woldring en Specker. Met zijn allen zullen ze er een immens feestje van  bouwen op vrijdag 15 oktober! De dag erop presenteert dj Per de tweede editie van zijn gloednieuwe avond House Music All Night Long. Een nacht waarin Per de beste muziek van dit moment combineert met tracks uit zijn rijke archief. Per treedt aan met een nieuwe digitale set-up waarmee hij zijn draaien naar een nieuw level trekt. Na eerder de overstap gemaakt te hebben van platen naar cd’s is daar dan nu de stap van cd’s naar digitaal: Per 3.0. Dj Eigenthijs zal de avond op koers zetten met een mooie opbouwset.
BC12 ADE
Amsterdam Dance Event @ BC12

Donderdag 21 oktober strijkt er een waar spektakel neer in BC12: Re:play - Five Years of Made to Play tour met aansluitend een afterparty tot 07.00! Dit label is zo heet als een rode peper in de Sahara, de rauwe en bonkige house sounds veroveren op dit moment keihard de wereld. Dit feest zal de afsluiter zijn van hun 5 jarige bestaanstour die naast het Berlijnse Panoramabar ook nog steden als Madrid, Londen en Parijs aandoet. Voor deze avond  trekken ze dan ook alles uit de kast met alle iconen van het label. In de grote zaal staan labelbaas Jesse Rose, Riva Starr, Round Table Knights, Zombie Disco Squad en Oliver $ voor je klaar om onder begeleiding van de beelden van Vj Alex et Jeremy een kneiter van een avond te bezorgen tot maar liefst 07.00 in de ochtend! Ideaal zo’n afterparty in het zelfde pand. Check Facebook!

Bar27 nodigt de avond erop het Franse label Freak ’n Chic en boekingskantoor Lola ED uit. Toevallig was het complete roster twee weken geleden op Ibiza om de verjaardag van Dyed Soundorom te vieren in de DC10. En hoe, wat een gruwelijke sound hebben deze gasten! Met Freak ‘n Chic gaat het de laatste tijd erg goed. Niet alleen vanwege de ene na de andere release die uitkomt, maar ook vanwege de overvolle agenda's van de artiesten. Op vrijdag 22 oktober is het de beurt aan Amsterdam waar enkele kopstukken acte de presence gaan geven. Verwacht hoogwaardige optredens van Shonky, Seuil en Chris Carrier in de sfeervolle setting van het BC12 theater. Bar27 en Freak ’n Chic: twee partijen die qua muzikaliteit en gevoel zeer nauw op elkaar aansluiten, dus dat belooft een klapper van een ADE special te worden! Check Facebook!

Zaterdag 23 oktober opnieuw een label showcase in BC12: de Systematic Recordings A.D.E. special + afterparty tot 08.00! Marc Romboy en zijn posse komen de BC12 op zijn kop zetten! Marc gaat zelf een back2back set weggeven met Stephan Bodzin, Gorge is dabei, Electronation resident Terry Toner mag niet ontbreken en de ongeëvenaarde producers Robert Babicz, Rodriguez Jr. en Spirit Catcher gaan alle drie een dijk van een live set weggeven, net als de uit Bulgarije afkomstige KiNK. Vj AlexetJeremy plakt het boeltje bij elkaar op een megascherm. Over plakken gesproken: in de intieme bovenzaal van BC12 kan je naar hartelust blijven plakken, de hele avond! Hier zorgen rebels Jaime Frias, Kleine Raver, KlapSandwich, Bobby Andrews en Le Point wel voor. Enneh... het feest gaat door tot 08.00! Check Facebook!

Hou www.bc12.nl en de fanpage op Facebook in de gaten want geheid dat ook deze nieuwe spot met veel liefde ieder weekend gaat omarmen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws