Dood vinyl

Partyscene Redactie | 9 september 2010
headlines

Een beetje luguber misschien, maar je kunt nu van je as een vinyltje laten maken.

Vereeuwigd worden op vinyl, dat kan nu. Er is een Brits bedrijf dat je as, mits je dus gecremeerd bent, in vinyl perst. Je eigen dode vinyl dus. Het bedrijf And Vinyly biedt deze dienst nu aan. Oprichter Jason Leach raakte geinspireerd door een Amerikaan, die zijn eigen as in vuurwerk had laten stoppen. “Het is een stukje interessanter dan in een pot zitten op de schoorsteen,” aldus Leach. Het hele grapje kost ongeveer 2000 euro, maar daar krijg je, of je nabestaanden in dit geval, wel dertig platen voor met daarin jouw as. Jezelf dus op je eigen release.  

and vynyly

Maar voor dat geld krijg je nog meer. Je kunt er namelijk ook geluiden op laten zetten, met een maximale duur van 24 minuten. Een makkelijke manier om ook nog een boodschap of je favoriete track voor de nabestaanden achter te laten. Voor 1000 euro extra wordt je plaat ook nog een gedistribueerd naar ‘respectabele’ platenwinkels. En voor 10.000 euro extra heb je het exclusieve FUNeral package, waarbij een ervaren team of event organisator je plaat zal draaien, een speech zal houden op je crematie, wat grappen maakt of de mensen gewoon aan het dansen maakt.

Volgens Leach is het uitkiezen van de muziek het moeilijkste deel van het hele verhaal: “Het is lastig om te bedenken wat je op je plaat wil hebben, want het moet de beste plaat worden die je je maar kunt bedenken. En zou het niet leuk zijn dat je plaat voor eeuwig gedraaid kan worden? Wij bieden je de kans om je as op vinyl te persen, die je nabestaanden nog voor generaties lang kunnen koesteren. Als je dus ook een persoonlijke boodschap opneemt, kun je met muziek je eigen soundtrack maken, of laat alleen de as persen, zodat je het gekraak van het as kunt horen.”     

     

Meer info vind je op www.andvinyly.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws