Love Parade track

Partyscene Redactie | 7 september 2010
headlines

Paul Oakenfold, Armin van Buuren en Paul van Dyk komen met een Love Parade tribute.

Het drama op de Love Parade staat velen nog vers in het geheugen. In ieder geval ook bij drie grote trance dj’s: Paul Oakenfold, Armin van Buuren en Paul van Dyk. 21 mensen kwamen om het leven na de ramp op 24 juli en honderden raakten gewond. Het betekende tevens het einde van het event. De drie dj’s komen nu met een speciale tribute single die Remember Love heet en die op 11 september uit zal komen onder de naam DJ’s United. De track is een initiatief van Paul Oakenfold en moet diegenen helpen die nog steeds lijden.

love parade

“Ik denk dat de Love Parade een groot deel van de essentie van de dance vertegenwoordigde,” laat Oakenfold weten. “Mensen uit de hele wereld komen er voor samen om hun liefde voor elektronische muziek te delen. Ik zat televisie te kijken, toen het nieuws de ramp bracht. Ik leefde enorm mee met de mensen die er waren. Ik vond gewoon dat we iets moesten doen om hen te helpen.” Hij noemt als voorbeeld tributes als Live Aid en wil ook iets doen.

Oakenfold: “Ik heb toen dit nummer geschreven en contact opgenomen met Armin van Buuren en Paul van Dyk. Ik heb gevraagd of ze geïnteresseerd waren, omdat ik dacht dat het een goed idee was om Engeland, Nederland en Duitsland samen te brengen. Wij, die samen een track doen en al het geld gaat dan naar hulp voor die mensen. Volgens mij is dit de eerste keer dat zoiets gebeurt in de dance scene, iets terug geven, mensen helpen.”  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws