Berlin Underground vs Steam

Partyscene Redactie | 1 september 2010
headlines

Vrijdag 17 september is het dan zover: Berlin Underground en Steam slaan de handen ineen voor wat belooft een smerig avondje, muzikale verwennerij te worden. Het toneel voor dit alles is één van Amsterdams nieuwe hotspots op uitgaansgebied, de Boom Chicago oftewel BC12. Deze locatie, die normaal gesproken bekend staat als comedy theater, wordt vanaf dit jaar in de weekenden ook omgedoopt tot ravehol met allure.

Met de line-up voor deze avond zit het qua underground-gehalte wel snor!

Niemand minder dan de grondlegger van het A:rpi:ar label, Rhadoo, zal zijn opwachting maken om Amsterdam op z’n grondvesten te laten schudden. Zijn sound varieert van gore, dubby house tot dikke, diepe techno en is altijd doordrenkt van moddervette bass lines en evenveel diepgang. Rhadoo begon in 1995 als resident in Club A en Studio Martin en is al meerdere jaren tot beste DJ gekroond in zijn thuisland Roemenië. Naast zijn unieke draaitafel skills zijn z’n producties minstens net zo spraakmakend. Verschillende releases op het toonaangevende eigen A:rpi:ar label, gerund met vrienden Raresh en Pedro aka Petre Inspirescu, en Cadenza zijn hier het levende bewijs van.
berlin underground vs steam
Rhadoo wordt op dit heerlijke avondje vergezeld door landgenoot Dan Andrei. Ook al is hij als producer door bijna alles geïnspireerd behalve house en techno, weet hij menig DJ te boeien met zijn intelligente releases. Zijn tracks zijn uitgebracht op ‘Kurbits Records’, ‘A:Rpi:Ar’ en ‘Be Chosen’ en ondermeer gebruikt in de Green&Blue mix op Cocoon Recordings, om maar wat te noemen. Mocht je nog niet in aanraking zijn gekomen met zijn unieke sound dan wordt het nu absoluut tijd dat je hem komt checken!

Dit Roemeense onderonsje in area 1, wat op zich al garant staat voor heel wat feestvreugde, wordt ook nog eens aangevuld door de Amsterdamse techno held Bart Skils. Gezien zijn naam en faam niet echt iemand die nog enige introductie nodig heeft maar voor de goede orde toch nog wat feitjes: ook hij doet al vanaf 1995 mee, toen nog als resident in de Mazzo met zijn wekelijkse VOLTT avonden, een naam die inmiddels niet meer weg te denken is van het Amsterdamse techno toneel. Bijna iedereen is al wel eens op een Static, Traffic of VOLTT editie geweest en heeft daar de groten der aarde voorbij zien komen. Als producer heeft hij tracks uitgebracht op Pure Plastic en samen met productiepartner Anton

Pieete als ‘District One’ op 100% Pure.

Gastheren Sander Baan, Frodo & Pep, genodigde van beneden de rivieren El-P, en lokale aanwas Reiss zullen daarnaast gezamenlijk hun eigenwijze visie geven op narcotische, dikke dansmuziek – ‘t is aan!

De timetable is bekend:

Area 1:
23:00-02:00 Bart Skils
02:00-08:00 Rhadoo & Dan Andrei


Area 2:
23:00 - 02:00 Reiss
02:00 - 05:00 Frodo & Pep
05:00 - 08:00 El-P & Sander Baan


Berlin Underground vs Steam
Datum: 17-09-2010

Tijd: 23.00 - 08.00

Kost: 15,99

Lokatie: Boom Chicago, Leidseplein 12, Amsterdam

Online voorverkoop: www.lofarmedia.com
Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws