Aanstaande donderdag nieuwe editie

Partyscene Redactie | 25 augustus 2010
headlines

Terwijl de meeste mensen zich in de zomer-vakantiesferen bevinden en de Nederlandse festivals op volle toeren draaien. Luidt Progressive City op 26 augustus 2010, al zachtjes het nieuwe clubseizoen in, in het inmiddels vertrouwde Merleyn.  Met op het menu, een van de pioniers van de Nederlandse housescene.
Progressive City
Speciaal voor de kick-off van het nieuwe studiejaar en clubseizoen, komt KC The Funkaholic speciaal over naar Nijmegen, om jet publiek te trakteren op meer dan 20 jaar geschiedenis, kennis en ervaring binnen de  scene. Uwe trouwe en vaste residents van Progressive City;  Niels van Mil en Reza Athar zullen jullie uiteraard ook van bloedstollende muziek voorzien. Ook hanteert Progressive City dit seizoen wederom, de oh zo geliefde en gewaardeerde gratis entree. Want kwaliteitsmuziek, moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Er zijn maar weinig  mensen in Nederland die kunnen roepen dat ze aan de wieg van house hebben gestaan. KC The Funkaholic is daar een van! Hij was al erg vroeg betrokken bij dit fenomeen. Hij deelde de decks met minder dan Dimitri in het legendarische RoXY club in Amsterdam. Hij wordt door velen gezien als een van de meest vooruitstrevende dj’s die Nederland ooit gekend heeft, dankzij  de legendarische radioshows die hij voor VPRO had gemaakt. Zijn neusje voor het goed muziek was en is nog steeds zo ongekend, dat hij in 1998 door de Nederlandse magazine Update werd gekozen tot de beste Nederlandse dj.

Momenteel is KC erg druk met zijn baantje bij Paradiso en met het besturen van zijn obscure label Kindred Spirits, die werkelijk alle muzikale hokjes de prullenbak in smijt. Een hoop talentvolle muzikanten en producers hebben inmiddels al werk op dit cult-label uitgebracht. Talentvolle producers als: Aardvarck, Build An Ark, Dorian Concept, Kid Sublime en Tom Trago bijvoorbeeld.

Kortom een biografie om u tegen te zeggen en verder heel veel respect voor te hebben. Want zeg nou zelf, hoeveel Nederlandse dj’s kunnen zeggen dat ze de decks hebben gedeeld met: Larry Heard, Frankie Knuckles, David Morales, Moodymann,  Deee-Lite, Tony Humphries en Biz Markie? Inderdaad, Heel erg weinig!

Verder zullen Progressive City residents en “house-verslaafden” Niels van Mil en Reza Athar u van nog meer van funk en groove voorzien. Want beide heren hebben een groot liefde voor house in zijn oorspronkelijke vormen en delen dat graag met hun generatie, vooral Niels. Hij is het levende bewijs, van niet hip, maar true to your school. Hoe warmer en donkerder, hoe beter is zijn motto. Maak je dus op voor een zwoele zomeravond, met een breed scala aan tranentrekkers en nostalgie.

Ook in het nieuwe seizoen, kun je vertrouwen op Progressive City. In de komende maanden hebben we een paar roemruchte en wereldwijd geliefde dj’s voor jullie gepland staan. Zo staan er op donderdag 23 september, Quince bekend van labels als Delsin en Music Man, maar ook Dimi Angelis van Axis, Figure en Smallville. Verder staan er nog veel meer leuks in de pijplijn. Hou het Myspace en Facebook-pagina van Progressive City in de gaten voor meer namen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws