Finalisten Vinylized 2010 bekend

Partyscene Redactie | 14 juli 2010
headlines

De kwaliteit van de inzendingen was hoog, maar na lang beraad heeft de jury uit de ruim 100 deelnemers de vijf finalisten van Vinylized 2010 weten te selecteren: Jorg Murcus, Audiomilch, Dansor, Nymfo en Wexxel & Sae zijn de Final Five van Vinylized 2010.
Vinylized 2010
De tracks van deze Final Five zijn gemixt en gemasterd bij SAE Institute en zijn op de site www.vinylized.net geplaatst zodat iedereen de tracks kan beluisteren en wie wil kan tot zondag 1 augustus stemmen op zijn of haar favoriet. De stem van het publiek én de stem van de jury bepaalt wie uiteindelijk wie de winnaar wordt van Vinylized 2010. De bekendmaking van de winnaar is op vrijdag 6 augustus. De release van de winnende track op 12 inch vinyl is tijdens aankomend Amsterdam Dance Event.

Bij SAE Institute hebben de vijf finalisten een workshop over het produceren van dance gevolgd onder leiding van Stefan Schmid (Zuco 103) en engineer Marco Antonio Spaventi. Daarna hebben de Final Five ieder een dagdeel met Spaventi in de studio gezeten om hun tracks af te mixen en te masteren. Het resultaat is te vinden op de Vinylized site. In juli zijn de finalisten te gast bij Ministry of Beats op Decibel FM: elke week is een finalist live in de uitzending en wordt zijn/haar track gedraaid. Ook zijn de Final Five te gast bij Hey! Music, de radioshow van Michel de Hey op Fresh FM op vrijdag 23 juli.

Over Vinylized

De competitie wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De jury bestaat uit Michel de Hey, Laidback Luke, Terry Toner (Electronation), Funkerman, Sasja Kooistra (de Volkskrant), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Hidde Pluymert (Melkweg), Anna Knaup (Anna Agency), Maarten van 't Veld (Stealth Records), Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Marnix Bal (Loveland), Mason en Olaf Boswijk (Trouw). Met Vinylized wil GRAP Nederlandse dance producers de kans geven om hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie.

Prijzenpakket voor de winnaar:

·  De winnende track wordt op 12 inch vinyl en online gereleased. De winnaar kan daarvoor in de studio's van het SAE Institute zijn track afmixen en masteren;

·  Studiotijd en mastering t.w.v. € 2.500 bij SAE Institute;

·  Presentatie van de 12 inch van de winnaar tijdens Amsterdam Dance Event;

·  ProducersBag van UDG;

·  Diverse showcases waaronder TWSTd QNSNGHT.

Prijzenpakket voor de vijf finalisten:

·  Workshop over produceren van dance aangeboden door SAE Institute;

·  Studiotijd aangeboden door SAE Institute voor afmixen en masteren van de ingezonden track met ondersteuning van een engineer;

·  UDG CD Tank;

·  Diverse showcases.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws