Die Antwoord in het land

Partyscene Redactie | 7 juli 2010
headlines

Zijn ze de Zuid-Afrikaanse Jeugd van Tegenwoordig? Hebben Ninja en Yo-Landi daadwerkelijk een dochter die Sixteen heet? Is Ninja de Ali G van Zuid-Afrika? En bestaan ze eigenlijk wel echt? Of is het gewoon een of andere goede marketingstunt? Nee. Niks van dat alles. Het is Die Antwoord. Een bont gezelschap afkomstig uit Zuid-Afrika bestaande uit Ninja, Yo-Landi Vi$$er en DJ HI-TEK.
Die Antwoord
De zef (Afrikaanse slang) rap groep heeft veel stof doen opwaaien en was ‘the talk of the interwebs’ met hun clip ‘Enter the Ninja’. Inmiddels is wel duidelijk dat Die Antwoord hier is om te blijven en dat is niet voor de fokken poes. Ninja rapt, Yo-Landi neemt de overige vocalen voor haar rekening en DJ HI-TEK haalt de vetste beats uit zijn pc computer.

Het debuutalbum $0$ is al een tijdje te beluisteren op de niet slecht ontworpen website van de groep, en inmiddels zijn ze getekend bij Interscope. De ambities liegen er niet om: Ninja wil nog minstens vijf albums opnemen en er zijn plannen voor een Die Antwoord film. Maar voor dit alles van de grond komt, toert de band door Amerika en Europa en zijn daarmee één van de eerste Zuid-Afrikaanse artiesten die wereldwijd doorbreken.

In plaats van Die Antwoord in twijfel te trekken en je druk te maken over allerlei vragen, raden wij je aan om Die Antwoord gewoon te waarderen voor wat ze zijn; een ietwat vreemde rapgroep met Afrikaans gerijm op strakke beats. En dat is inderdaad het enige juiste antwoord. Maandag 23 augustus staan ze in Trouw om je te overtuigen. De online voorverkoop start zaterdag 3 juli. Check www.trouwamsterdam.nl voor alle info.

_______________________________________________________________________

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws