Robert Hood in het land

Partyscene Redactie | 18 juni 2010
headlines

In de jaren ’90 kwam het weleens voor dat Robert Hood geboekt werd, maar een hotelovernachting daarbij vergeten werd. Als de Amerikaan op vrijdag 18 juni in Trouw bij Below staat, hoeft ‘ie niet op de bank te blijven zitten en wordt ervoor gezorgd dat de man uitgeslapen is. Zijn dj set zal ongeveer drie uur duren en daarvoor staan de hosts Mark August en Jarno ook achter de draaitafels. 

Jarno en Mark August van Below staan erom bekend dat ze met hun clubavond niet de meest standaard dj’s naar Trouw halen en daarmee wordt het publiek muzikaal bijgespijkerd. De twee residents van de avond hebben meerdere malen internationale artiesten naar de hoofdstad gehaald die ofwel niet vaak in Nederland te vinden zijn, ofwel -nog- niet doorgedrongen zijn bij de grote massa. Om je een idee te geven: DJ Koze, Jimpster, Patrice Scott, Shed, Levon Vincent en Efdemin gingen Robert Hood voor. 

Robert Hood

De zomer wil in Amsterdam maar niet van de grond komen, maar gelukkig lijkt niet alleen het water met bakken uit de lucht te komen, het regent ook albums. Goede albums zoals ‘Omega’ van Robert Hood, die met een feestje in Trouw gereleased worden. En dat is dan wel weer fijn in deze broeierige periode.

Robert Hood is een naam die ondertussen al legendarisch genoemd mag worden, gezien zijn staat van dienst. Hij brak in 1991 door met de plaat Gyroscopic EP als The Vision, is medeoprichter van het Underground Resistance label (samen met Jeff Mills en Mike Banks) en is bovendien eigenaar van het wereldwijd gerespecteerde M-Plant. Zijn roots liggen in de Detroit techno maar Robert is al sinds begin jaren ‘90 aan het experimenteren met minimal en verheft de muziekstroming zelfs tot een kunstvorm.

Zijn laatste album Omega komt uit op het eigen label M-Plant en is geïnspireerd op de filmklassieker ‘The Omega Man’ uit 1971, de consumptiemaatschappij en zijn thuisbasis Detroit. Hoewel dit vrij deprimerende inspiratiebronnen zijn is dit album zeker niet bedoeld als eentje waar je een fles whiskey of een doos prozac bij nodig hebt. Het is slechts een reflectie van hoe Hood’s wereld eruit ziet en het album is gericht op de hopelijk rooskleurigere toekomst.

Alhoewel Trouw qua vorm iets meer lijkt op een tunnel, heeft het ook wel wat weg van een warehouse en als Robert Hood net zo gaat draaien als tijdens het Fuse festival in Brussel dat zit het met de vibe op 18 juni ook wel snor.


Check www.below-music.com en www.trouwamsterdam.nl voor meer info.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws