Interview: Alex Gopher

Partyscene Redactie | 2 juni 2010
headlines

Alex Gopher is zaterdag te gast bij Mason’s Animal Language label tijdens Saturday Factory.
Alex Gopher
Het label bestaat deze maand 1 jaar en dat wordt grondig gevierd! Zo is onlangs de DJ Mag cover gesierd met een Animal Language CD, gevuld met een uur vol Masons eigen meest recente bits, edits en remixen voor vrienden. Animal Language nestelt zch steviger en steviger in de dance scene met tal van releases en remixes van Mason en zijn vrienden, waaronder Riva Starr, Roisin Murphy, Zoo Brazil, Rene Amesz en Paolo Mojo. Mason’s nieuwste single Corrected, featuring DMC & Sam Sparro is net uitgekomen op Ministry Of Sound, en volgt binnenkort op vele andere labels wereldwijd, als voorloper op Mason’s langverwachte popalbum dat in september verschijnt. De single Corrected is recentelijk geremixt door Alex Gopher (FR), en voor 5 juni is deze Fransman dan ook uitgenodigd om naast zijn studiokunsten ook zijn dj kunsten te laten horen op Animal Language.  

Alex Gopher is al decennia lang een pioneer op het gebied van analoge electronische dansvloer monsters. De legendarische Fransman heeft recentelijk een album met 20 van zijn beste remixes uitgebracht, en werkt nu aan een batterij nieuwe indie, disco en electro bommetjes, alsmede samenwerkingen met zijn stadsgenoten Etienne de Crecy, Cassius en Air. Daarnaast is hij een technisch wonderkind, dat engineering en mastering doet voor zo’n beetje heel dj-end Parijs. Zijn DJ performance is al even stomend als zijn studiowerk, wat hij op 5 juni in Amsterdam komt bewijzen. Check Alex Gopher’s video clip Brain Leech.
Alex Gopher
Tekst: Frank Böhm

Alex, hoe is het met je?
Alles is prima! Lekker druk met mijn nieuwe album 25 Hours A Day, bezig met remixes en m’n nieuwe studio aan het bouwen.

Hoe ben je ooit begonnen met muziek produceren?
Mijn oudere broers draaiden veel op privé feestjes en bruiloften toen ik klein was. Sindsdien was ik geïnspireerd om mensen aan het dansen te krijgen!

En hoe heb je vervolgens leren produceren?
Sinds mijn liefde voor muziek ontstond als kind ben ik altijd gefascineerd geweest door de techniek. Daarom ben ik naast muzikant ook sound engineer geworden. Dankzij mijn liefde voor technologie, computers en samplers ging mijn interesse al snel uit naar elektronische muziek. Bij deze muziek is de productie immers even belangrijk als de noten en melodie. En het masteren van de plaat is bovenal erg belangrijk.

Heb je nog tips voor aanstormend producer talent?
De software en plug-ins zijn tegenwoordig erg goed. Maar hoe gebruik je ze, dat is de vraag. Het is leuk om te zien dat jonge producers, die geen muziekopleiding gehad hebben maar slechts op hun gehoor afgaan, op een speciale manier aan de gang gaan. Dat is erg goed want het levert aparte en moderne sounds op. Ik leer hier veel van, ik neem hun manier van werken over, ook al werk ik slechts met hardware en niet met software. Tenslotte, de enige regel is: vergeet de regels!

Wat is je favoriete hardware?
Mijn mix desk, een Trident 80C.

Door welke artiesten wordt je tegenwoordig geïnspireerd?
Voornamelijk door rock en dance artiesten, zoals Julian Casablancas, Dirty Disco Youth, Proxy, Vampire Week-End en Soulwax.

Je draait niet meer met vinyl he?
Nee, met cd’s sinds twee jaar. En binnen een paar maanden alleen met usb sticks haha!

Wat ben je van plan zaterdag bij Saturday Factory?
Verwacht niet dan funky, noisy, groovy, rocky en melodieuze tunes!

Wil je net als Alex Gopher de track Corrected zelf ook remixen?  Download de parts dan hier en leef je uit! www.dj-mason.com/animalRemix.html 

www.sugarfactory.nl
www.dj-mason.com
www.myspace.com/alexgopher

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws