MrBels

Partyscene Redactie | 21 mei 2010
headlines

MrBels creëert kansen voor muzikaal talent

Youtube, Myspace... tuurlijk: genoeg online muziekpodia. Maar tussen alle geuploade pulp vallen de ware talenten treurig in het niet. Dat vindt althans Douglas C. Bels. Volgens hem wordt veel muzikaal talent niet gehoord. En daar gaat hij verandering in brengen. Hoe? Via zijn website mrbels.com bijvoorbeeld.
mr bels
De laatste sounds

MrBels.com is een online platform waar MrBels himself de artiesten die hij de moeite waard vindt een podium biedt. Voor talent een springplank, voor muziekliefhebbers dé plek om de nieuwste sounds te vinden én te beluisteren. Alle artiesten op MrBels.com zijn ‘handpicked’. Geen enkele artiest komt  vanzelf op de website te staan. Sommige zijn benaderd en andere hebben demo’s ingestuurd. In het laatste geval luistert een door Douglas C. Bels samengestelde achterban naar het materiaal en hangt er een juryoordeel aan. Bij een positieve beoordeling krijgt de artiest een eigen profiel op de website.

Het laatste woord

MrBels is dus geen nieuwe MySpace, kwaliteit staat centraal. MrBels is een keurmerk. Op zijn site vind je daarmee niet alleen de beste sounds, maar ook het laatste woord over muziek. Enkele bloggers met  een vlijmscherpe pen houden je op de hoogte van alle muzikale ins & outs. Ook offline laat MrBels van zich horen met allerhande events om de talenten aan het grote publiek te presenteren.

De eerste zet

Begin 2009 heeft Douglas C. Bels samen met Tim Baks en Nils Kuipers de eerste stappen voor het idee gezet. De eerste versie van MrBels.com ging in april 2009 live. Al snel was er behoefte aan een nieuwe website, in samenwerking met Bas Bakker is op 13 maart 2010 een geheel nieuwe site live gegaan. De nieuwe site maakt handig gebruik van diverse koppelingen met diensten als Flickr, Soundcloud en YouTube. Op deze wijze hoeven de artiesten niet weer een inlog te onthouden. Nee, ze updaten gewoon hun bestaande socialmedia-accounts en het profiel op MrBels wordt automatisch aangepast.

De eerste man

MrBels is een initiatief van Douglas C. Bels. Een muziekliefhebber pur sang, die een beetje klaar is met de huidige muziekbranche. Hij is van mening dat er in Nederland veel muziektalent is dat niet of nauwelijks wordt gehoord. Samen met Nils Kuipers en Tim Baks zal hij op een niet-traditionele manier exposure creëren voor alle aangesloten artiesten op MrBels.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws