Slechtste gig ooit: Mason

Partyscene Redactie | 19 april 2010
headlines

Nieuwe rubriek: dj's vertellen over hun slechtste optreden(s) ooit! De aftrap is met Mason, volgende week nieuwe verhalen van een andere artiest.

mason & the makerHmm mn slechtste gig ooit...Allereerst ben ik blij met je vraag, want waar op Twitter voor elk feest achteraf door dj's de superlatieven je om de oren vliegen, hebben de slechtste gigs een even memorabele plek in mijn herrinnering als de beste. Er springen er gelijk een paar naar boven die samen de eerse plaats delen.

Een van de eerste keren dat ik het buitenland draaide was in '98 in Finland. In die tijd was de wat paranoide Finse regering niet zo gediend van house feesten en binnen een minuut of 30 na opening stormde een SWAT-team met luid kabaal het feest binnen en sloeg werkelijk iedereen in de boeien die iets met het feest van doen had, op verdenking van drugshandel en wat nog meer... Barpersoneel, toilet juffrouwen, lichtjockeys, en jawel - alle djs, inclusief een debuterende internationale 18 jarige. Na een body search door drie man (bijna overal - bijna! ) wachtte mij een prive betonnen cel voor de volgende 16 uur, die ik vulde met het memorizen van Finse graffiti's. 'Poliisi on homoja'.

Daarnaast was een clubavond in een Chinees  dorpje van een paar miljoen mensen een jaar of 8 geleden ook een goede poging voor de eerste plaats. Na drie (!) platen ontstond er wat rumoer en stormde er een paar jongens op mij af om me vervolgens bij de keel te grijpen. Security heeft de relschoppers vervolgens neergeslagen (oud Chinees gebruik), maar ik mocht niet meer verder draaien voor mn eigen veiligheid en werd backstage gebracht, waar ik een applaus ontving door een 10 koppig club management, voor de drie opgezette platen. Wellicht waren ze zelfs beatsync! Ook waren de drie platen voorzien van Engelse vocalen, die de onruststokers als beledigend opvatten en leidde tot de aanval, aangezien het niet in het Chinees was maar vocalen in de taal van de imperialisten.

Hmm en dan die keer dat ik op Terschelling op het verkeerde strand stond te draaien voor bejaarden? (verkeerde afslag genomen en de huis-dj liet mij gewoon mn gang gaan). Of die clubavond in Lima waar de politie 10x het geluid uitdeed en wij hem weer 10x aan? Of die op die militaire basis waar me op de heenweg ernaar toe al werd medegedeeld dat ze alle electronische muziek haten? Of dat ik beter had moeten weten toen ik een geblindeerde club onder de grond betrad. Of toen die brandblusser ontplofte in de dj booth en ik dacht dat het een rookmachine was?

Vermijd  Anzegem ook in alle gevallen!

www.dj-mason.com

www.twitter.com/m_a_s_o_n

www.myspace.com/musicofmason

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws