Interview: Duncan Stutterheim

Partyscene Redactie | 26 maart 2010
headlines

Op zaterdag 3 juli vindt in de Amsterdam Arena de elfde editie plaats van Sensation. Morgen begint de voorverkoop en Partyscene sprak met ID&T directeur Duncan Stutterheim.

Tekst & foto's: Frank Böhm

Het nieuwe thema voor Sensation wereldwijd is dit jaar Celebrate Life, in samenwerking met Dance4Life. Hoe komt dat tot uiting?
Wij wilden dichterbij de echte kern van feesten komen, een thema waar we echt wat mee kunnen. Vier het leven! Dat doen we elk weekend en helemaal op 3 juli.
Sensation
En meer concreet?

Concreet gaat het een dik vet feest worden haha! We werken er met veel mensen 10 maanden lang aan.

Gaat er een deel van de opbrengst naar Dance4Life?

Ja, 50 cent per kaart en met een veiling en een diner halen we meer dan 100.000 euro op.

Welke (nieuwe) dingen kan met dit jaar op Sensation verwachten? 3D decor bijvoorbeeld?

Vooral veel feest! Het heeft een iets andere opzet dit jaar en alles wat ik zeg is dan verklapt en doe ik dus niet haha!

Jullie werken met Dance4Life, maar hoe groen en ecologisch is Sensation?

Het is zeer belangrijk voor ons dat we daar mee bezig zijn. Binnen drie jaar willen wij helemaal CO2 neutraal zijn. We kopen nu onze CO2 uitstoot af maar we willen veel verder kijken hoe we inhoudelijk veel minder uitstoten. Dit willen we bereiken door middel van een statiegeld bekerplan, andere papier keus, ander licht, op je energie letten tijdens je op en afbouw. Al met al best veel werk en daar is nog veel op te winnen. Als we dit elk jaar en dan in 15 landen kunnen doen dan gaat het heel hard en kunnen we echt heel veel bereiken.

Hoe willen jullie jezelf met Sensation blijven vernieuwen na al die jaren?

Door elk jaar weer te zitten met het team en te doen alsof we het weer voor de eerste keer doen. Zo blijf je spannend en ben je fris. Nooit zomaar doorborduren op het verleden.

Duncan en De Man Zonder Schaduw

Worden er dit jaar nog nieuwe landen en spannende locaties aangedaan?

Dit jaar niet maar voor 2011 staan er nieuwe landen op de agenda.


Werken jullie met dezelfde residents dit jaar?

Nee. Chuckie gaan we meenemen en 2000 and One & Joris Voorn, op sommige locaties nemen we ook Sunnery James en Ryan Marciano mee. En Laidback Luke gaat ook veel mee. We zijn nu in gesprek met meerdere buitenlandse dj's maar we zijn er nog niet helemaal uit. We willen ook per land één a twee lokale dj’s meenemen op tour.

De stijl van Joris Voorn & 2000 and One is anders dan de anderen die je noemt. Sluiten zij af?

Nee, Chuckie sluit af en dat kan hij zeker. Hij draaide ook na Karotte & De Man Zonder Schaduw op Mystery Land en pakte dat heel goed op. Joris & 2000 and One staan net na het midden op de avond.

Sensation

Komt De Man Zonder Schaduw aka Mr. White weer terug dit jaar?

Jazeker, hij draait weer in alle De Luxe zalen wereldwijd.

Verwacht je dat house binnenkort mainstream is wereldwijd, net zoals in Nederland?

Dat gaat een tijdje duren omdat er helaas niet zo veel goede organisatoren zijn in de housescene zoals in Nederland. En de kwaliteit van de feesten is veel minder in het buitenland. De muziek gaat wel wereldwijd via internet heel erg hard en op Youtube zie je de aantal views (van Sensation, red.) per dag groeien. Zelfs de Verenigde Staten gaan er nu aan.

Denk je dat het daar, dankzij acts als de Black Eyed Peas, verder groeit, en bijvoorbeeld op de radio meer te horen zal zijn in plaats van alleen op de raves?

Zeker. Je ziet steeds mee artiesten die kant op gaan, platenmaatschappijen zien hier echt toekomst in en de grote namen in de muziekscene zijn meer met house bezig.


Tenslotte, vind je het jammer dat je geen Nachtburgemeester bent geworden en ga je alsnog met Isis samenwerken?
Natuurlijk is het jammer en ik denk nog steeds dat wij met z’n drieën er veel tijd in hadden kunnen stoppen. Maar ik vind Isis een goede winnaar en ik hoop dat ze iets goeds ermee gaat doen. Binnenkort spreken wij af en waar ik zou kunnen helpen wil ik graag helpen.

www.sensation.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws