Interview: Estroe

Partyscene Redactie | 12 maart 2010
headlines

Partyscene sprak Esther Roozendaal aka Estroe over haar keuze om full time artiest te worden en haar plannen voor de rest van dit jaar.

Tekst: Frank Böhm
Estroe
Hoe is het met je?
Goed, net terug van een druk weekend met op vrijdag 5 Days Off en zaterdag Zurich, Cabaret Club dus nu een beetje aan het bijkomen.

Hoe ben jij ooit met elektronische muziek in aanraking gekomen?
Toen ik een jaar of 18 was en nog helemaal een R&B en hiphop meisje was kreeg ik een vriendin die helemaal in de house zat. Dat was zo rond '89/’90 en op een gegeven moment ging ik mee uit met haar naar De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan en zij ging met mij mee naar hiphop feestjes.

Langzaam raakte ik dus gewend aan house muziek en toen ik een cd van Quazar, Seven Stars, kado kreeg was ik definitief om. Ik kwam in Amsterdam te wonen voor mijn opleiding tot verpleegkundige, woonde in de zusterflat van het Lucas ziekenhuis en ging 4 dagen per week uit: Havana, Richter, It en Roxy en later ook naar de Chemistry.

Estroe

Toen ik zelf ging draaien kwam ik steeds meer in aanraking met alle vormen van elektronische muziek en ben ik naast alles wat ik kocht om te draaien ook verdwaald in muziek als Monolake, Pete Namlook, Bola, Future Beat Alliance etc. om thuis te luisteren.

Hoe heb je leren draaien dan?
Dankzij een goede vriendin uit Leiden die ik heb leren kennen via Steve Rachmad. Zij gaf me de kans en tijd om bij haar thuis op haar kamertje te oefenen met mixen en ze bracht me de basis beginselen bij. Al vrij snel zei zij dat ik zeker talent had en dat stimuleerde mij om in 1997 van mijn vakantiegeld twee tweedehands Technics platenspelers en een mengpaneel te kopen. En vanaf dat moment spendeerde ik al mijn vrije tijd aan oefenen en platen kopen.

Estroe

Ben je blij met je keuze voor fulltime dance artiest?
Wat denk je?! Ja natuurlijk! Het is heerlijk om muziek te kunnen maken door de week, voldoende tijd te hebben om mezelf te promoten en mezelf goed voor te kunnen bereiden op het weekend als ik moet draaien.

Terug naar het heden: wat zijn je plannen voor 2010?
Veel nieuwe muziek maken en een balans vinden tussen remixen maken en mijn eigen producties. En verder natuurlijk veel blijven draaien op leuke feesten en mooie muziek uitbrengen op m’n label EevoNext.

Concreet: er zijn op dit moment net twee nieuwe remixen uit en is er in februari een remix pakket uitgekomen van mijn album op Connaisseur met remixen van o.a. Kollektiv Turmstrasse, Ripperton, Audiofly, Joel Mull, Steve Rachmad, Melon en Nuno Dos Santos.
Estroe
Binnenkort komt er nog een nieuwe track van mij uit op de jaarlijkse compilatie cd van Connaisseur: Grand Cru. Verderop in het voorjaar komt er dan nog een nieuwe release van mijzelf uit op EevoNext met een remix van Tim Wolff.

Weet je nog talent wat volgens jou dit jaar gaat doorbreken?
Tim Wollf en Esther Duyn zijn erg goed bezig en zullen vast nog meer bekendheid krijgen dit jaar.

Waar zou je ooit nog wel eens willen draaien en waarom?
Ik zou heel graag terug willen naar Japan en daar nog eens in Tokyo en Kyoto willen draaien. Tokyo omdat het zo'n unieke stad is met een heel aparte sfeer en als ik daar dan toch ben dan ook graag naar Kyoto in maart omdat ik de geisha's en de kersenbloesem graag wil zien.

Dichter bij huis zou ik toch wel eens op I Love Techno willen staan omdat ik daar jaren geleden zelf heen ging en mijn helden Laurent Garnier en Richie Hawtin fantastische sets hoorde draaien. Ik zou nu graag die zalen eens van de andere kant willen meemaken.

Tenslotte: als je zelf een ultiem feest zou mogen geven, hoe zou t eruit zien?
Jee, ik ben niet echt heel creatief op dat gebied, anders was ik zelf wel feesten gaan organiseren. Maar eens even kijken. Het mag overal zijn als het maar lekker weer is, een klein eilandje, niet meer dan 300 mensen, veel bekenden en vrienden en echte muziekliefhebbers! Line up: Monolake live, Kollektiv Turmstrasse live, Laurent Garnier en voor de rest back to back setjes van bevriende dj's. Eigenlijk een beetje zoals de feestjes die Dimi Angelis altijd organiseerde rondom Steve Rachmad, Joel Mull en mij jaren geleden. Iedereen lekker kamperen, barbecue erbij, zonnetje en goede muziek. Meer is er volgens mij niet nodig voor een geslaagd feest.

Win het album van Estroe hier!

www.myspace.com/djestroe

www.soundcloud.com/estroe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws