Saturday Factory deze maand

Partyscene Redactie | 5 maart 2010
headlines

Na de start van Saturday Factory in januari weten wekelijks vele house en technofreaks de Sugar Factory te vinden. En dat is niet zo gek met een strakke en originele programmering waarbij een uitgekiende mix van beruchte underground artiesten als Kreon & Lemos, bekende jocks als Timo Maas en techno helden als Alex Under elkaar afwisselen. Aangevuld met lokaal talent van eigen bodem levert dit elke zaterdag een zeer sterke line up op. Deze maand staan o.a. Format B, Sebastien Leger, Marc Houle, Terry Toner, Miss Fitz en Aril Brikha op het programma. Zij zorgen voor house en techno zoals het bedoeld is… recht voor je raap!

De maand wordt op zaterdag 6 maart afgetrapt met de Mistake Music label night. Na showcases in de Ministry of Sound en andere internationale hotspots strijkt Mistake Music neer in hartje Amsterdam met labelbaas Sebastien Leger. Deze held scoort af en aan met hits als Bambou, Aqualight en zijn remake of Jaguar. Saturday Factory is dan ook trots om voor het eerst in Nederland een showcase van zijn label te hosten. Hij heeft daarbij twee van de meest gewilde Duitse producers van dit moment uitgenodigd: Format B, die een dikke live set zullen neerzetten. Check Vivian Wheeler om een idee te krijgen van hun originele pompende sound:



Warren Fellow warmt de zaal op.
Saturday Factory
De week erop neemt Marc Houle de intieme Sugar Factory over. Na een uitverkochte Sugar in 2009 keert de populaire producer en M-nus ster op zaterdag 13 maart terug voor een exclusieve live set. Sinds de Canadees bij Richie Hawtin’s crew aanhaakte ging het hard. Hij gooide hoge ogen met Bay of Figs, Techno Vocals en zijn recente klapper, Salamandarin. Electronation frontman en Saturday Factory resident Terry Toner sluit de avond af met zijn ronkende mix van techno en tech house. De avond wordt geopend door de beruchte Carnivale crew bestaande uit de enige echte Jop & Jordi Show en de gebroeders LoPoll & Radiosus.

Zaterdag 20 maart is het tijd voor Click Factory. Host of the most, Stefano Richetta, nodigt twee van de meest leading ladies in technoland uit: de Duitse Maayan Nidam beter bekend als Miss Fitz en Isis. Miss Fitz draait en produceert al dikke tunes sinds 1999 en haar tracks worden uitgebracht op labels als Raum Musik, Freak n' Chic en Perlon. Als ze niet draait in de Robert Johnson of Watergate dan is ze wel achter de decks te vinden in Tokyo, Israël, Zwitserland, Londen of New York. Nachtburgemeester Isis is in zowel binnen- als buitenland geen onbekende. Ze lanceerde vorig jaar nog de cd Pulse in samenwerking met ID&T en OxfamNovib waarvan de opbrengst in zijn geheel naar vrouwen in Nigeria gaat.

De maand wordt afgetopt met niemand minder dan Aril Brikha, de man die wereldwijd de dansvloeren veroverde met geniale tracks als Groove la Chord en zijn fijne remix van Deetron’s I Cling. De Stockholm based producer staat bekend om zijn opzwepende en groovy live sets met melodieuze ondertoon van hoge kwaliteit. Hij zal deze nacht laten horen dat Detroit techno nog steeds springlevend is. Check bijvoorbeeld Aril Brikha's epische track Winter hier. Ook Amsterdamse topper en multitalent Philip Young is erbij. Organiseren, produceren, draaien, wat doet de beste man niet? Hij nodigt deze avond als host de beruchte producer en dj Wouter de Moor én Lily Road uit om hem bij te staan.

Je begrijpt nu waarom Saturday Factory dé vaste waarde van veel clubbers in het Amsterdamse nachtleven is. Saturday Factory is de plek waar je wekelijks moet zijn voor dikke line ups in een intieme setting, met veel kwaliteit en afwisseling. Deze wekelijkse avond zorgt dus voor een stevige portie house en techno zoals het bedoeld is… recht voor je raap! Hou Saturday Factory in de gaten, want in april kan je namen als Butch, Funk d’Void, Jamie Anderson, Martin Eyerer en Secret Cinema verwachten! Op www.sugarfactory.nl en Facebook vind je alle informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws