Ben jij de Next Girl DJ?

Partyscene Redactie | 2 maart 2010
headlines

Vrouwen achter de decks komen steeds vaker voor. Kan jou ook gebeuren, met deze contest.

Afgelopen weekend is de Europese zoektocht naar de ultieme vrouwelijke dj (wat dat ook moge zijn) begonnen, onder meer in Nederland en België. De wedstrijd is een initiatief van audio grootheid JBL en sportmerk Roxy. De winnares maakt kans op roem en bekendheid binnen de dance scene. In de laatste DJMag top 100 stond slechts één vrouwelijke dj en jij kunt dat wellicht veranderen. Dus heb jij passie en ambitie? Wacht dan niet langer.

mix it

De wedstrijd is voor elke vrouwelijke dj ouder dan 18 jaar in Europa toegankelijk. Deelneemsters kunnen hun mix uploaden op www.nextgirldj.com door de MP3 upload functie of Letsmix editor toepassing te gebruiken, zodat muziekliefhebbers erop kunnen stemmen. De mix moet ongeveer dertig minuten duren, maar de stijl van de muziek is volledig eigen keus. Er kan tot 16 april gestemd worden, dus mobiliseer zoveel mogelijk mensen die op jouw mix kunnen stemmen.   

Vijf vrouwen gaan uiteindelijk door naar de semi-finales in de vier muzikale hoofdsteden van Europa: Londen, Parijs, Brussel en Berlijn. Per stad gaat er weer één dj door naar de grote finale en deze vier moeten ook weer een nieuwe mix oploaden, geheel in Beach-stijl. Doormiddel van stemmen, door het publiek en door experts, zal de Next Girl DJ verkozen worden. De winnares mag draaien bij de Roxy Jam in Biarritz in juli en ontvangt producten van eerder genoemde sponsors. Ook komt ze in het radioprogramma van de Duitse dj Anja Schneider. De jury bestaat uit Anja Schneider, Noura Labbani ( Beatport), Caroline Hayes (Spun Out) en Fanny (Kill the DJ).    

Next Girl DJ jurylid Anja Schneider: “ Ik was geschokt toen ik zag dat er zo weinig vrouwelijke dj’s in de jaarlijkse Top 100 DJ lijst van DJ Magazine stonden. Dit kan echt niet, want er zijn genoeg getalenteerde vrouwelijke dj’s. Ik denk dat sommige vrouwen toch te terughoudend zijn, terwijl we elkaar zo goed zouden kunnen steunen en er gewoon voor moeten gaan! Ik hoop dat deze wedstrijd een goede drijfveer zal zijn voor vrouwelijke dj’s om de wereld te laten zien wat we kunnen.”

 

Voor meer info en het uploaden van je mix surf je naar www.letsmix.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws