Geen Loveland 'Spring festival' in Amstelpark

Partyscene Redactie | 22 februari 2010
headlines

Slecht nieuws voor Loveland. Het geplande "Spring Festival" in het Amsterdamse Amstelpark mag in mei niet plaatsvinden. Dit meldt het Parool op zijn website.

Eerder al verleende het stadsdeel geen toestemming aan Loveland om op 15 mei het festival te organiseren. Loveland was het niet eens met het niet verlenen van de vergunning en spande een kort geding aan. Afgelopen vrijdag 19 februari stelde de rechter stadsdeel Zuideramstel in het gelijk.

De rechter gaf aan dat de vergunningaanvraag niet geweigerd had mogen worden, maar de stadsdeelvoorzitter en burgermeester hebben desondanks de vrijheid om zelf te oordelen of het evenement past binnen het beleid van een park als het Amstelpark, aldus het Parool.

De belangrijkste reden voor het weigeren van de vergunning is voor het stadsdeel dat het kaakter van het park niet past bij dansevenementen waar "openlijk drank en drugsgebruik een feit is".

Partyscene betreurt deze uitspraak. Eerder deze maand werd al bekend dat de gemeente Eindhoven mogelijk dance wil weren tijdens Koninginnedag en maakte de gemeente Rotterdam bekend dat de Dance Parade in Rotterdam in de huidige vorm niet meer terug keert. Is er sprake van een trend?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws