Loveland spant kort geding aan tegen stadsdeel Zuideramstel

Partyscene Redactie | 15 februari 2010
headlines

Aanstaande vrijdag 19 februari, staan Loveland en Stadsdeel Zuideramstel voor de rechter vanwege een afwijzing op de vergunningaanvraag voor het nieuwe evenement 'Spring Festival', dat Loveland op 15 mei 2010 voor 7500 bezoekers in het Amstelpark wil organiseren.


Na een jaar lang intensief gezocht te hebben naar een geschikte locatie voor een nieuw festival, viel vorig jaar het oog van Loveland op het Amstelpark. Een mooi, sfeervol park, waar van gemeenschapsgeld net een evenemententerrein was aangelegd.

loveland festival

Nadat Loveland uiteindelijk overging tot het indienen van een vergunningaanvraag, verscheen er in december 2009 plotseling een beleidsvoorstel van het stadsdeel over het Amstelpark. In dit voorstel staat dat er alleen evenementen van "rustige aard" mogen plaatsvinden. Vorige week werd de vergunningaanvraag voor het 'Spring Festival' van Loveland geweigerd. Omdat Loveland de reden van deze weigering volstrekt onterecht vindt en zij maandenlang tijd, geld en energie in dit evenement heeft gestoken, spant zij een kort geding aan tegen het stadsdeel. Loveland is van mening dat het stadsdeel een veel te negatief beeld heeft van dansevenementen en dat er alleen maar geregeerd wordt vanuit angst.

Loveland neemt de zaak hoog op. Er is veel gemeenschapsgeld gestoken in de ontwikkeling van het evenemententerrein in het Amstelpark. Ook wordt er de komende tijd, vanuit het stadsdeel, extra budget ingezet om meer evenementen naar het stadsdeel toe te trekken. Bovendien strookt de afwijzing niet met het partijprogramma van de PvdA in het stadsdeel. Hierin staat dat de partij openbare evenementen in parken wil steunen, economisch-culturele activiteiten wil stimuleren en een buurt wil creëren "waar iets te beleven valt". Blijkbaar geldt dit, volgens Loveland bij de PvdA niet voor de jongere generatie en de daarbij horende danscultuur.

De zitting van het kort geding dat Loveland tegen Stadsdeel Zuideramstel heeft aangespannen, vindt aanstaande vrijdag plaats om 11.00 uur in de rechtbank aan de Parnassusweg 220.

De Partyscene redactie wenst Loveland veel succes en hoopt dat het festival op 15 mei toch nog een vergunning wordt verstrekt. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van de uitkomst.

Voor meer informatie: www.loveland.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws