Nieuwe iT gaat AIR heten

Partyscene Redactie | 5 februari 2010
headlines

Dance ondernemers Niels de Geus, Sjoerd Wynia en Sander Groet willen AIR, die plaats biedt aan ruim veertienhonderd bezoekers, met Koninginnenacht openen met een optreden van Sander Kleinenberg. Er zal er een breed scala aan elektronische muziek worden gedraaid en de doelgroep is ook breed te noemen. "De programmering zal de breedte hebben van Mysteryland. Allerlei stijlen, van underground tot bekendere dj's, maar nooit plat."

iT

Het pand in de Amstelstraat waar jarenlang de roemruchte club iT heeft gezeten  krijgt dus  eindelijk weer invulling. De contracten zijn getekend en ook de bouwvergunning is afgegeven, waardoor de initiatiefnemers nu echt zijn begonnen met verbouwen, inrichten en goed isoleren. Topdesigner Marcel Wanders is aangetrokken om het hele interieur te ontwerpen. De club ligt grotendeels onder de grond en kent verschillende levels die elk hun eigen sfeer zullen krijgen. Ook kunnen ze afzonderlijk van elkaar open, of allemaal tegelijk. Zo zijn intiemere avonden ook mogelijk. Ook de zogenaamde table service, waarbij gasten een eigen tafeltje met drank kunnen reserveren, wordt ingevoerd.

De laatste jaren meldden zich eerder enkele gegadigden voor de ruimte in de Amstelstraat. In 2007 zou 'zakenman' Stefan Wolvers de iT groots heropenen: elke week zouden internationale sterren er acte de présence geven, de internationale jetset zou de club bezoeken. Helaas bleek het grootspraak te zijn. In datzelfde jaar stuurde rapper en zakenman Jay-Z een afgezant richting Amstelstraat om er een filiaal van zijn upperclass sportsbar 40-40 te openen. Ook dat is niet doorgegaan. Maar nog enkele maanden en dan kan er eindelijk weer gedanst worden!

Welke artiesten zou jij graag hier willen zien optreden?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws