Electronation’s Switchboard @ Sugar Factory & Watt

Partyscene Redactie | 16 december 2009
headlines

Het einde van het jaar nadert en festiviteiten nemen geleidelijk aan toe. Op zaterdag 19 december zal dan ook het laatste Electronation evenement plaats vinden voordat knallend het nieuwe jaar in wordt gaan. Verwacht speciale sets van niemand minder dan Tim Green, Luke Slater, Joey Beltram, Terry Toner and Monica Electronica verspreid over de Sugar Factory Amsterdam en club Watt te Rotterdam.
Switchboard
Exclusief in de Sugar Factory niemand minder dan de uit Londen afkomstige Tim Green die een speciale 2 uur durende set zal doen. Na zijn indrukwekkende optreden op het afgelopen ADE is deze 22 jarige talent zeker eentje voor de toekomst en heeft hij alle kwaliteiten om techno’s volgende superster te worden. Met releases op labels als Cocoon, Dirtybird, Souvenir en Trapez mag deze meneer mannen als Sven Väth, Pete Tong, Ritchie Hawtin, Carl Cox, John Digweed, Josh Wink, Deadmua5, Tiefschwarz, Steve Lawler, MANDY, Dubfire, Laurent Garnier, Slam, Claude Von Stroke en vele anderen tot zijn supporters beschouwen!

De uit New York afkomstige technolegende Joey Beltram staat algemeen bekend als een van de hoofdfiguren in de ontwikkeling van hedendaagse technomuziek. Joey begon al in 1983 als hobby te draaien en kort daarna releasde hij zijn eerste tracks op verschillende kleine labels. In 1990 tekende hij bij het legendarische  Belgische R&S records om daar de klassieker  "Energy Flash" uit te brengen. Sinds dat moment is hij niet meer weg te denken uit de techno scene en is hij verantwoordelijk geweest voor vele hits op verschillende labels. Check zijn alltime classic:De in Indonesië geboren Terry Toner is al jaren lang een vaste waarde in de vaderlandse scene. Met residencies in Café d’Anvers (Antwerp), Klinch (Melkweg), Sugar Factory (Amsterdam), Woodstock (Bloemendaal aan zee) en vele andere optredens over het Europese continent lijkt hij de logische keuze om Electronation op deze avond te vertegenwoordigen. Op dit moment is hij bezig met het compileren van zijn vervolg van zijn mixcompilatie Sytematic Balaerica op Marc Romboy’s Systematic recordings. Watch his space!

Eén van Engeland’s originele elektronische pioniers zal deze avond een exclusief optreden verzorgen in de Rotterdamse club Watt. Luke Slater heeft een carrière dat al meer dan 20 jaar duurt, van zijn eerste dj sets uit 1988  en zijn eerste release "Freebase" in 1989 tot zijn laatste Planetary Assault Systems album uit  2009. Luke Slater blijft zichzelf continue opnieuw uitvinden en zoekt telkens de grenzen van zijn muzikale baggage op. Zijn residencies in clubs als de legendarische Berghain Berlin, Fabric London en Nitsa Barcelona bezorgden hem tot op de dag van vandaag zijn legendarische status. Verwacht dan ook een technoset die anno 2010 niet zal misstaan.

Rotterdam’s local hero Monica Electronica aka Emma Baas is al jaren een favoriet van Electronation. Her connectie met deze organisatie zorgden dan ook voor de eerste stappen in haar carriere waarna de boekingen binnen stroomden in bekende clubs in Holland zoals Now&Wow, Paradiso, 11, Nighttown, Off-Corso en festivals als (Awakenings, Dancevalley, Noorderslag, Lowlands, and the FFWD Danceparade).

Check www.electronation.nl voor alle info over deze dubbelavond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws