Mood Elevator op Le Guess Who?

Partyscene Redactie | 24 november 2009
headlines

Het dance concept Mood Elevator host de afterparty van het Le Guess Who? Festival.

Van 26 tot en met 29 november vindt de derde editie van meerdaagse muziekfestival Le Guess Who? Plaats in de Utrechtse binnenstad. De organisatie heeft het Utrechtse concept Mood Elevator benaderd om op zaterdag 28 november de afterparty te hosten en atuurlijk vindt deze plaats in thuishonk Tivoli de Helling. En met The Field, Bibio, Nice Nice, Dorian Concept, Luke Abbott, Freek Fabricious en Pitto zorgt Mood Elevator in samenwerking met dit mooie festival voor een fraaie muzikale duit in het zakje.

the field

Hoofdgast zaterdag is de Zweedse producer The Field, die je een verfijnde mix brengt van minimal en techno. Bedrieglijk simpele technobeats met traag voortkruipende, sfeervolle trancemelodieën. Niet voor niets mocht de man een remix maken voor Thom Yorke. Tussen fingerpicking folk en laptopelectronica zit Bibio, een Britse producer die intrigerende miniatuurtjes maakt van gesamplede gitaren, synthesizers en natuurgeluiden. Denk aan Boards Of Canada. Zijn nieuwste album komt uit op het legendarische Warp Records. Nice Nice maakt dubby muziek, met ingenieuze, prikkelende loops en grooves. Luke Abbott zorgt voor fraaie broken beats, aangevuld met minimal techno, vol mooie melodietjes. Dorian Concept haalt dikke geluiden, stuiterende beats en geschifte grooves uit zijn keyboards en synthesizers.

Al deze acts worden bijgestaan door de Utrechters Freek Fabricious, ook bekend van het 030303 collectief, en Mood Elevator resident Pitto, die de nacht in stijl afsluit met een live set. Het feest begint om 22.00 uur en gaat door tot 05.00 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop.     

Meer info vind je op www.leguesswho.com en www.moodelevator.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws