Intacto labelavond deze vrijdag

Partyscene Redactie | 18 november 2009
headlines

Op vrijdag 20 november staan de twee head honcho’s van het Amsterdamse Intacto label op het podium van Trouw. Shinedoe haar tweede album No Boundaries kwam eerder dit jaar uit en ter ere hiervan zal zij een liveset komen spelen. Haar rechterhand 2000 And One zal haar voorgaan met een dj set en na de liveset van de techno heldin zullen zij een back2back set weggeven.

De liveset ‘No Boundaries’ van Shinedoe is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Al sinds midden jaren ’90 produceert de Nederlandse met Nigeriaans bloed elektronische muziek en brengt alleen die tracks uit die zij ‘clubwaardig’ acht. Deze kwaliteit boven kwantiteit houding voert zij ook door in haar liveset ,waarmee ze tot nog toe alleen op Mysteryland en in de Londonse Fabric stond. Samen met VJ Ladysmith zal zij Trouw als tweede club ter wereld bestormen met een grenzeloos optreden.

Shinedoe

Sinds begin jaren ’90 danst Shinedoe in fameuze clubs als Roxy en It en tourt met Nederlands eerste house act Quazar. Haar liefde voor elektronische muziek blijkt echter sterker en zo geeft zij het dansen op om te beginnen als dj. Geen slechte keuze blijkt achteraf, haar mixtapes vinden via haar vrienden en kennissen een weg naar buiten en dit levert haar al snel vele gigs op. Als zij zich vervolgens ook op het produceren van haar eigen muziek stort, begint het balletje pas echt te rollen en breekt Shinedoe ook in het buitenland door. Vele jaren later, in 2004, brengt zij de kraker ‘Dillema’ uit die direct wordt opgepikt en gedraaid door artiesten als Sven Väth, Laurent Garnier, Richie Hawtin en Ricardo Villalobos.

Niet alleen als dj/producer gaat het Shinedoe voor de wind, ook als labelbaas van Intacto Records boekt zij veel succes. Samen met Dylan Hermelijn aka 2000 And One staat zij aan het hoofd van dit label dat muziek uitbrengt van acts en artiesten als Polder en Anton Pieete. Om de Intacto avond af te maken staan de twee labelbazen een avond lang samen in Trouw.

De Nederlandse techno scene had er zonder 2000 And One vast een stuk anders uitgezien. Al bijna 20 jaar lang staat Dylan Hermelijn onder zijn alias 2000 And One achter de draaitafels en produceert hij vele platen, terwijl hij met zijn twee labels Intacto en 100% Pure de Nederlandse technoscene weer op de kaart heeft weten te zetten. De toegenomen populariteit van de minmal house en techno in Nederland riep om een platform voor Nederlandse artiesten die deze sounds zowel draaien als uitgeven en Hermelijn gaf hier antwoord op. Het kan niemand ontgaan zijn dat nieuwe artiesten als Julien Chaptal, Boris Werner en Bart Skils zijn sinds jaar en dag zowel de nationale- als de internationale clubs en hitlijsten aan het overnemen zijn.

2000 And One is daarom niet te passeren artiest op de Intacto labelavond in Trouw. Met zijn rockende techno zal hij de avond openen en afsluiten, dit laatste zal hij samen met Shinedoe doen in een back2back set.

Intacto labelavond

Vrijdag 20 november 2009

TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127, Amsterdam

22.30 – 05.00

Line Up: live: Shinedoe (Intacto, Amsterdam) feat. VJ Ladysmith

Dj 2000andOne (100% Pure, Remote Area, Amsterdam)

Voorverkoop 15 euro / Trouwe Honden 12 euro / Via www.trouwamsterdam.nl

www.intactorecords.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws