PS interview: Funkagenda

Partyscene Redactie | 10 november 2009
headlines

Funkagenda is verbonden aan de Toolroom stal. Niet onlogisch dus dat hij de nieuwe compilatie van het label mocht samenstellen en mixen. Twee cd’s met de fijnste house van het moment.

funkagenda

Hoe heb je de Toolroom mix benaderd?

Funkagenda: “Ik wilde iets maken dat echt mijn sound als dj weergaf, maar dat ook niet alleen maar ging om knallende club platen. Ik denk dat ik een mooie balans gevonden heb tussen die twee polen. Het is een leuke selectie van muziek geworden.”

Hoe vond je het om aan deze compilatie serie je bijdrage te mogen leveren?

Funkagenda: “Het is een eer, zoals dat denk ik voor iedere artiest is. Ik ben blij dat ze me hebben mee genomen op deze reis en me vertrouwd hebben het goed te volbrengen.”

Hoe zou je de sound van de mix willen omschrijven?

Funkagenda: “Cd 1 is meer een luisterervaring, een mix waar ik zelf ook graag naar zo luisteren. Het begint heel diep en werkt langzaam toe naar een knallende finish. Cd 2 is meer representatief voor wat ik in de clubs draai. Ik denk een twee uur durende dj-set gestopt in 74 minuten.”

Hoe ben je de tracks gaan selecteren?

Funkagenda: “Dat was een lang proces. funkagendaHet zijn er in ieder geval meer geworden dan op een normale cd, want ik heb ook veel dj-tools gebruikt. Maar er waren veel tracks die het album niet gehaald hebben, bijvoorbeeld omdat we ze niet mochten gebruiken. Dat is wel jammer ja.”

Was muzikale diversiteit belangrijk voor je, toen je de mix aan het maken was?

Funkagenda: “Absoluut. Het zitten veel verschillende kanten aan mijn sound en ik denk dat mensen nu ook een andere kant van me zien dan normaal gesproken, zoals het diepere werk. Ik luister naar veel verschillende soorten muziek en ik denk dat mensen wel verrast zullen zijn.”

Wat vind je nu van de house scene, als je kijkt naar wat er bijvoorbeeld uit komt?

Funkagenda: “Er komen goede dingen uit. Er zijn interessante producers die fantastische tracks doen en veel mensen luisteren er graag naar. Maar er komt ook een hoop troep uit, maar dat wordt vaak verbloemd onder een vorm van genialiteit. Ik noem geen namen. Mijn muziek past nergens bij denk ik. Ik maak gewoon muziek om op te dansen.”

Hoe ziet je dj schema er nu uit, met de album release?

Funkagenda: “Dat zit helemaal vol nu. Ik vlieg overal heen en kan me niet meer herinneren wanneer ik een weekend vrij had. Tot NYE is het helemaal volgeboekt. In december ga ik een tour doen door Amerika en daar kijk ik erg naar uit en met NYE sta ik in Londen, waar ik erg veel zin in heb.”

Welke methode van mixen prefereer je, cd’s, vinyl?

Funkagenda: “Geen van beiden. Ik gebruik Ableton Live 8 en een Akai APC40, met twee cd’s die daar parallel aan draaien. Dat is voor mij de enige mogelijkheid om te vliegen.”

funkagenda

Wie is je favoriete producer van het moment?

Funkagenda: “Dat is ThreeSixty of Adam Shaw. Ik vind Broombeck en Siwell ook te gek. Ze maken allemaal te gekke muziek.”

Funkagenda draait zaterdag 14 november in de Matrixx in Nijmegen.

Meer info op www.toolroomrecords.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws