PS interview: Snuff Crew

Partyscene Redactie | 27 oktober 2009
headlines

Snuff Crew geeft de Chicago house weer een nieuw gezicht. In tegenstelling tot henzelf, want niemand weet wie er achter het duo schuilgaan. We weten dat de twee uit Duitsland komen en dat ze op Gigolo Records van DJ Hell net een album uitgebracht hebben. Daarop dikke house beats en naar beneden gepitchte vocalen. Het zijn mannen van weinig woorden, die liever de muziek laten spreken.

Tekst: Jesse Voorn

snuff crew

Voor hen die jullie niet kunnen, kunnen jullie jezelf voorstellen?

Snuff Crew: “Wij zijn Snuff Crew. We komen uit Duitsland en we houden van Chicago house, een sound die we ook produceren en in onze sets draaien. We hebben releases gehad op labels als Nature Records, Playhouse, Hour House Is Your Rush, Soul Shift Music en natuurlijk op Gigolo Records.”

Vanwaar het mysterie rond jullie?

Snuff Crew: “Het klinkt misschien saai, maar we denken dat de muziek zelf belangrijker is dan de mensen die het maken. Daarom verbergen we ons achter maskers wanneer we optreden. Maar we vinden die mysterie ook wel leuk hoor. Maar, puntje bij paaltje, verwacht niet dat er hele beroemde personen achter dit project schuilgaan, haha.”

Jullie noemen jezelf ook Eins en Zwei…

Snuff Crew: “Ja, dat is natuurlijk ook een grap, om onze identiteit geheim te houden. Het refereert ook een beetje aan Kraftwerk.”

Willen jullie een hype creëren rondom Snuff Crew?

Snuff Crew: “We willen echt de muziek laten praten. Natuurlijk weten we dat artiesten als Daft Punk of Redshape, die we allebei overigens te gek vinden, deze methode al heel lang gebruiken, dus erg innovatief is het niet, maar het werkt. snuff crewDus kijk uit als twee gemaskerde mensen voor je op het podium springen.”

Wat kunnen jullie vertellen over het album?

Snuff Crew: “Het heet Snuff Crew en het is net uitgebracht op Gigolo Records. Op de plaat vind je eerder uitgebrachte tracks als Berghain en Control, die afgelopen zomer op 12”  Inch uitgebracht zijn. Maar er staat ook veel niet eerder uitgebracht materiaal op that will jack your body. We zijn erg blij met het album.”

Het heeft een dikke old school vibe. Hoe zijn jullie daarbij uitgekomen?

Snuff Crew: “Zoals gezegd zijn we enorme fans van Chicago house. Snuff Crew is het project waarbij we die muziek maken. We houden van de rauwe sound van de 707 bijvoorbeeld. En de jacking sounds en arrangementen zijn heel anders dan wat er nu gedaan wordt. Het brengt een hoop lol, maar ook verwarring naar de dansvloer. Dat vinden wij te gek.”

Luisteren jullie ook nog naar veel andere muziek?

Snuff Crew: “Natuurlijk. We zijn erg geïnteresseerd in andere muziek. De meeste van onze vrienden zitten niet in de elektronische muziek scene, dus als we vrij zijn dan horen we automatisch veel andere muziek.”

Wat is er zo speciaal aan de 707 drum machine?

Snuff Crew: “Het is rauw en het jackt. We moeten er altijd van lachen. Als seks met machines mogelijk zou zijn…”

Jullie zeggen dat jullie het plezier weer terug willen brengen in de dance muziek. Was dat verdwenen dan?

Snuff Crew: “Niet overal, maar met die hele minimal hype kwam er ook een hoop saaiheid en sufheid. Veel dj’s en producers klonken hetzelfde en speelden dezelfde platen. Wij willen nu het publiek weer zien zweten als ze dansen.”

snuff crew

Wat kunnen we in de nabije toekomst nog verwachten?

Snuff Crew: “We hebben net een remix gedaan voor Hard Ton, die binnenkort uitekomt. We hebben ook een Italo disco track gedaan met hem als een nieuw project. Als Snuff Crew hebben we ook Remute geremixed en die komt binnenkort uit op zijn label. We komen ook met een nieuwe 12” op Gigolo en later een nieuw album met nieuwe tracks. Houd dus je ogen open. En we spelen graag live en kijken uit naar nieuwe gigs.”

Check ook www.myspace.com/snuffcrew.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws