Dash Berlin – The New Daylight

Partyscene Redactie | 24 oktober 2009
headlines

Nieuwkomers Dash Berlin kiezen niet de reguliere route om aan de top te komen. Waar anderen zich via boekingen en producties omhoog werken knallen zij trancescene binnen met meteen een compleet album. Partyscene recenseerde The New Daylight voor je.


Het album trapt meteen goed af met ‘Till The Sky Falls Down’. Deze track uit 2007 doet het nog steeds heerlijk op de dansvloer en brengt je meteen in hogere sferen. De vocals van Vera zijn heerlijk en de lekkere melodie met fijne dansbare haperingen erin doet verlangen naar meer van zulke tracks.


Aansluitend wordt de luisteraar meteen verblijdt met ‘Man On The Run’, een coproductie met Cerf, Mitiska & Jaren. Ook hier zijn de vocals en heerlijke melodie weer om van te genieten. Ondanks het rustige karakter van de plaat krijg je meteen de neiging te gaan dansen.


Via het fijne ‘Wired’, met de vocals van topzangeres Susanna, komen we uit bij ‘Waiting’. Ook deze plaat is weer vocaal en deze keer is Emma Hewitt degene met de fijne stem. Dit plaatje gaan we de komende tijd nog veel horen op de dansvloer.


Hierna zakt het album een beetje in. Track vijf, zes en zeven gaan haast geruisloos voorbij. ‘The Night Time’ trekt de aandacht wel weer met de haast lief klinkende vocals.


‘Renegade’, een coproductie met dj Remy is een lekker swingende plaat met zowel trance- als house invloeden. ‘Janeiro’ is dan weer een echte tranceplaat met heerlijke climax en een zweverige melodie en vocals.


Het album sluit af met de track ‘The New Daylight’, een pareltje van een plaat. De melodie zet zwaar aan en klimt langzaam naar een hoogtepunt. Daarna loopt de plaat vol energie door, kortom echt een plaat om op los te gaan. De mannen van Dash Berlin hebben duidelijk de meest energieke plaat van het album aan het einde gezet.


Een album dat dus na een spetterend begin en te rustig middendeel weer sterk terugkomt. Een album dat heerlijk luistert vanuit je luie stoel, maar ook platen bevat die de dansvloer doen bruisen.

Dit album is een mooi visitekaartje van Dash Berlin en het gaat ze ongetwijfeld een hoop boekingen opleveren. We gaan nog veel van Dash Berlin horen!


Track list

01. Till The Sky Falls Down

02. Man On The Run (with Cerf, Mitiska & Jaren)

03. Wired (ft. Susana)

04. Waiting (ft. Emma Hewitt)

05. Never Cry Again

06. To Be The One (ft. Idaho)

07. End Of Silence (ft. Rowald Steyn & Nina Deli)

08. The Night Time

09. Renegade (ft. DJ Remy)

10. Janeiro (ft. Solid Sessions)

11. Feel U Here

12. The New Daylight

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws